Címkék listája

OFF! Subscribe vs. videómegtekintés, avagy mihez érdemes hasonlítani

A YouTube tele van, (mostanában meg főleg) olyan videókkal hogy ha meg lesz ennyi sub akkor ez lesz, ha meg lesz annyi suba akkor az... De van egyáltalán ennek értelme? Ebből a posztból minden kiderül.

Ha nézünk X darab feliratkozót, akkor a csatorna jellegétől függ hogy milyen arányban, de biztosan fellelhetőek köztük az alábbi típusúak:

Aktív feliratkozó: Akiket tényleg feliratkozóként kell tekinteni, akik nem csak megnyomták a gombot, hanem meg is tekintik a feltöltött videókat, vagy legalább egy részüket.

Passzív feliratkozó: Aki feliratkozott, de nem nézi meg a csatornára feltöltött videókat, esetleg nem is érdekli őt a tartalom.

"Halott" feliratkozó: Aki bár nem törölte a fiókját, de már nem használja.

Persze sok mindentől függ, hogy melyik fajta feliratkozó van egy csatornán többségben. Ezen felül még az aktív feliratkozóknak is több fajtájuk van. Vannak akik pozitív feliratkozók, akik tényleg azért iratkoztak fel az adott csatornára, mert érdekli őket az ott közzétett tartalom. Ez az optimálisabb réteg. Van azonban a negatív feliratkozók csoportja, akik csupán azért járnak oda hogy szidják a videókat, és hogy kötekedjenek. És itt kell átgondolni azt hogy mit is akarunk mérni:

Feliratkozó: Ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy hány embert tudtunk rávenni hogy nyomja meg a már sokszor említett gombot.
Összes videómegtekintés: Hogyha azt szeretnénk megtudni, hogy mennyi a jelenleg aktív nézettségünk, akkor erre kell fókuszálni.
Like-ok: Ez sem tökéletes megoldás, ugyanis ez nem ad valós értéket az összes pozitív nézőről.

A megoldás tehát valahol a videómegtekintések, valamint a like-ok és dislike-ok ARÁNYÁNAK figyelembevételével lesz a legpontosabb, bár meg kell hagyni ez sem tökéletes. Ennek ellenére ha csak simán a megtekintésekre hagyatkozunk, már az is sokkal jobban fedi azt, hogy pontosan hány embert is érdekelnek a videóink. Persze nem árt néha jó alaposan átböngészni a csatornánk statisztikáit, és levonni pár hasznos következtetést hogy merre is kellene továbbhaladni. Sok sikert mindenkinek továbbra is!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.