Címkék listája

100. bejegyzés, avagy 429 napja köztetek - visszaemlékezés, referenciák, stb.

Ahogy írogattam az újabb és újabb bejegyzéseket a blogra, úgy egyszer arra lettem figyelmes, hogy egyre jobban közeledik a 100. blogbejegyzésem. És most hogy eljött, ideje kicsit összefoglalni hogy miket is csináltam az elmúlt 429 napban amióta a blog megnyitotta kapuit.



A kezdeti időszak

Tisztán emlékszem arra a napra, amikor kipattant a fejemből egy blog megalapításának gondolata. Eredetileg nem igazán voltak komoly céljaim, mindössze azért alapítottam meg a honlapot, hogy a játékokban és az interneten szerzett tudásomat és tapasztalataimat egyszerűen megoszthassam másokkal. Amikor elkezdtem kiírni az első bejegyzéseimet, akkor még úgy éreztem, hogy ezt a blogot mindig is csak az ismerőseim fogják majd olvasni, és hogy esélyem sincs arra, hogy komolyabb olvasottságra tegyek szert. Az első néhány bejegyzésem még eléggé gyenge minőségű volt a mostaniakhoz képest, de mivel akkor kisebb volt a célom, ezért az elvárásaim is kisebbek voltak.

A fejlődő blog

Ahogy teltek a hetek, egyre jobban kezdtem ráérezni hogy pontosan mik is azok a tartalmak, amelyeket én is nyugodt szívvel el tudok készíteni, és a minőségük is jobb lesz mint a kényszerből írt posztoknak. Ekkor kezdtem el ténylegesen igazán belakni a blogot, és azokról a dolgokról írni, amik engem is érdekeltek, illetve azokról, amikről kevés magyar nyelvű információ található az internet világában. Bármennyire is meglepő, de akadnak még olyan dolgok, amikről szinte semmi magyar leírás nincs. Én személy szerint szívesen olvasok angol cikkeket, anyagokat, tutorialokat, illetve szívesen nézek angol videókat, azonban néha nem árt ha magyar tartalmakat is találok adott dolgokról. Ekkor kezdett bennem körvonalazódni az, hogy a jobb minőségű bejegyzésekkel akár komolyabb olvasottságra is szert tehetek.

Az elmúlt hetek

A mostani időszakban azért több olyan bejegyzést is írtam, ami nem feltétlen kötődik olyan szorosan a blog eredeti tematikájához. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy ezeknek a bejegyzéseknek is fontos szerepük van a blog fejlesztésében. Ez teszi a honlapot változatossá. Persze sokan azt érezhetik hogy a játékokkal kapcsolatos tartalmak kezdenek kiszorulni a blogról, azonban ez egyáltalán nem lesz így.

A közeljövő

Most hogy a minecraft újabb snapshotjai megindultak, ismételten számtalan evvel kapcsolatos bejegyzés várható, valamint ami a League of Legends-öt illeti, ahhoz is jönni fognak androidos segédprogram bemutatók, illetve tényösszegző tartalmak, azonban ezen kívül valószínűleg akadni fognak még a jövőben is blogolással kapcsolatos bejegyzések. Csak várjatok türelemmel. ;) A blogon kívül érdemes figyelemmel követni a Google+, a twitter, és a facebook oldalunkat is, ahol úgyszint rendszeresen frissülő tartalmak várnak rátok.

Referenciák

Az utóbbi időben a blogoláson kívül egyéb dolgokkal is foglalatoskodtam, például segédkeztem más bloggereknek, akiknek valami gondjuk akadt. A segítségnyújtás sokszor csak egyszerű levelezésből állt, azonban volt pár eset, ahol ennél többről volt szó. Szeretném tehát megemlíteni azokat a blogokat, amelyek készítésében/fejlesztésében valamilyen módon segédkeztem.

Just smile and dare to dream: Ennek a blognak a kinézetét, a moduljait, elrendezését, és az oldalait is jómagam készítettem, és jó gyakorlat volt számomra. Megtanultam néhány új dolog elkészítését, amelyeket később máshol is alkalmazhatok. A blog szerintem azóta is meglehetősen igényesen működik, úgyhogy ajánlom figyelmetekbe. A blog tartalmát természetesen NEM én írom, azaz az ilyen jellegű kritikákat ne nekem küldjétek. Köszönöm!

Szeretni bármi áron: Ennek a blognak a jelenlegi fejlécképét készítettem én, ami szerintem egyébként egész jól néz ki. Ennek az összerakása közben is számtalan újdonságot megtapasztaltam az erre a célra használt programokról, úgyhogy ez is egy jó lecke volt számomra. A blog tartalmát egyébként ajánlom mindenkinek. Bár mint ahogy az előző sem, úgy ez sem egy szakmai blog, de mindenkinek kell egy kis kikapcsolódás.

Bár csak ennek a két blognak a készítésében/fejlesztésében vállaltam szerepet, ennek ellenére fontos még megemlíteni egy másik blogot is, akit egyébként hirdetek is, méghozzá a jól összerakott tartalmai miatt.

Te is meg tudod csinálni!!: Bár ennek a blognak csak a népszerűsítésében vettem és veszek részt, ennek ellenére feltétlenül meg kell említenem. Nekem meglehetősen tetszik a kezdeményezés. Szerintem igazán megérdemli a népszerűsítést. Remélem hogy a mindig is maradni fognak ilyesmi témákkal foglalkozó oldalak, mert azért a gépen és a játékokon kívül számtalan egyéb fontos dolog is van a világon.

Összegzés

Evvel zárom is a századik bejegyzésemet, mindenkinek köszönöm aki az eddig olvasta a blogot, és előre is köszönöm minden leendő olvasónak. Bár a tanévkezdés kicsit meglátszik a statisztikán, ennek ellenére azért remélem hogy sikerül szépen lassan visszaállni a nyár végi olvasottságra, ami egy eléggé szép érték volt. Remélem hogy sok posztomat olvashatjátok a jövőben, de addig is jó szórakozást! ;)

Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.