Címkék listája

A játékokkal foglalkozó honlapok minőségi hiányosságai

Manapság az interneten egyre több az olyan honlap, ami valami játékkal kapcsolatos tapasztalatokról, tippekről, illetve végigjátszásokról ír. Ez alapvetően egy jó dolog, hisz így a kezdőknek számtalan segítség áll a rendelkezésükre, sőt, akár érdekes ajánlók is lehetnek az ilyen oldalakon. Azonban az evvel foglalkozó oldalak nagy része... selejt.

Sajnos az ilyen témájú oldalak készítői sokszor nem gondolják végig, hogy tulajdonképpen hogyan is kellene megírni egy bejegyzést, vagy hogy hogyan is nézzen ki, illetve hogy milyen modulok legyenek rajta.

Gyakori hibák

 - A játék beszerzési módjának feltüntetésének a hiánya: ez egy komoly gond. Hiába kap kedvet egy játékos ahhoz hogy kipróbálja a blog témáját képező játékot, ha sehol nincs leírva, hogy milyen módon férhet ehez hozzá.
 - A szerző elérhetőségének hiánya: ez minden más blogon is gyakran fennáll, és gondolom nem kell mondanom hogy mi ezzel a probléma. Szerintem magától értetődő.
 - Kommunikációs lehetőség hiánya: ez alatt most nem a szerzővel, hanem az egymással való kommunikációs lehetőségeket értem. Egy blogon szerintem mindenképp lennie kell egy hozzászólás modulnak, vagy valami lehetőségnek arra, hogy az olvasók kommunikálhassanak egymással. Ennek számtalan előnye van, például hogy az olvasók válaszolhatnak egymás kérdéseire, evvel csökkentve az íróhoz érkező már százszor megválaszolt kérdések számát.
 - Követési lehetőség hiánya: egy blogon alapvető dolognak kellene lennie az RSS vagy Atom alapú hírcsatornának, ahogy ez itt is megtalálható. Enélkül az olvasók nem tudnak olyan egyszerűen értesülni a friss bejegyzésekről.

Ezek egy része általános probléma

A föntebb felsorolt hibák egy része nem csak azokon a blogokon található meg, amelyek ilyen témával foglalkoznak. A kommunikációs gondok például gyakoriak minden témával foglalkozó blogok esetén. Pedig ez egy fontos dolog. A visszajelzésekre mindenkinek szüksége van.

Összegzés

A tapasztalatok szerint rengeteg olyan játék fan oldal van, amely minősége siralmas. Természetesen tisztelet a kivételeknek, mert azok is vannak. Azonban én azt mondom, hogy ha valaki csinál egy oldalt, legyen az akár egy fan oldal is, de azt csinálja tisztességesen! További jó böngészést!

Ne maradj le semmiről!


Te is meg tudod csinálni!
Nyomj egy likeot!

(szponzorált)

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.