Címkék listája

Az új minecraft a map építők, és szerver adminok frissítése

Ahogy jönnek ki az újabb és újabb snapshot-ok, úgy egyre jobban körvonalazódik a játékosokban a mojang terve az új verzióra nézve. A minecraft bizony fejlődik. Az 1.7-nek szerintem a címben említett két célcsoport fog a legjobban örülni. Hogy miért is? Hát a lehetőségek miatt.

A játék testreszabhatósága inmáron még inkább az egekbe szökött. Az új parancsok és új paraméterek számtalan új lehetőséget adnak a felhasználók kezébe.

Summon, avagy entitások megidézése

Eddig nem volt lehetőség parancs használatával entitásokat megidézni a minecraft világában, azonban erre mostantól lesz lehetőségünk. Sőt, ezeknek különleges paramétereket is adhatunk, amikre eddig csak NBT szerkesztők vagy MC edit segítségével volt lehetőségünk. Megidézhetünk denevéren lovagló minecartot, clime oszlopot, valamint a játék egyik nem használt mobját, a Giant-et is segítségül hívhatjuk a custom mapjeinken. 

Setblock, azaz blokkok módosítása paranccsal

Mostantól erre is van lehetőég, és könnyebb mint hinnénk. Természetesen itt is belemehetünk a blokk részletes paramétereibe, és ezt itt is egy JSON tömb átadásával tehetjük meg, így akár megtöltött ládákat is létrehozhatunk. Ez egy rendkívül jó lehetőséget ad a kezünkbe.

Testforblock, a blokkdetektálás jövője

A testfor parancsot gyanítom hogy sokan ismerik. Megjött ennek a blokkra irányuló változata, amivel egy adott blokk milyenségét lehet megvizsgálni. Ezzel lehet blokktörést, blokklehelyezést, blokktípust, és még sok egyéb hasonlóságot érzékelni. Akár még egy zárszerkezet is készíthető vele. Minden csak idő és kreativitás kérdése.

Tellraw, azaz JSON az üzenetekben

Evvel a paranccsal speciális üzeneteket küldhetünk egy, több, vagy akár az összes felhasználónak, amikben bakár kattintható szövegek is lehetnek! Ezekhez ugyanúgy tooltipet, és más egyebeket is készíthetünk. Evvel egy chat linkes teleport rendszert, vagy akár valami izgalmas szerveres rendszert is készíthetünk, pl. egy boltot. Szerveren persze eddig is használhattuk vanilla kliensben is a chest menüs megoldást, azonban szerintem ezek a chat funkciók is izgalmasabbá tehetik a játékot.

Give-nél is JSON

Végül azt is meg kell említeni, hogy a give is megkapta a különleges funkciókat, azaz mostantól könnyen adhatunk a felhasználók kezébe saját névvel és saját lore-ral ellátott elemeket, amik saját képességekkel bírnak, például erőset ütnek, vagy saját potion-öket, stb. Ezek feldobhatják a szerverünket, mapünket, így hát itt az ideje belevágni a map építésbe.

Te fel fogod használni ezeket a lehetőségeket? Ha igen, akkor ne feledd el megosztani velünk a terveidet! :)

Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.