Címkék listája

Élet a játékban, játék az életben... Ebből lesz a leépülés...

Egyre több az olyan játék, amelyben karakterünk egy valóshoz hasonló világban él, és a valóshoz hasonló teendőkkel néz szembe. Sok ilyen játék azonban katonai, harcos, autó lopásról szóló, vagy egyéb agresszióra buzdító tartalom. Felteszem tehát a kérdést: Jó nekünk ez a sok "élet a játékban"?

A játékoknak jó és fejlesztő hatásuk is van a társadalomra, ezt nem tagadhatjuk. Vannak azonban negatívak, ez is tény, és ez ellen nem igazán lehet mit tenni.

Agresszivitás

Egyre több igény van az agresszív játékokra. A probléma viszont az, hogy sokan nem veszik figyelembe a korhatári besorolást. Manapság minden játékon szerepel egy-egy jel, amely megmutatja hogy melyik korosztálynak ajánlott a játék. És ez nem viccből van rajta! Soha nem lehet tudni hogy hogyan hatnak egyes játékok a fiatalok tudatára. Az ifjúság akarva akaratlan de tanulékony. A rosszra is.

Elidegenülés

Ezt a témát egyszer már taglaltam a multiplayer játékok kapcsán, azonban ez nem csak ilyenkor van így. A játékokban található mesterséges inteligenciával ellátott személyek ugyanis teljesen máshogy működnek mint az emberek, és szinte lehetetlen lenne teljesen humanoid MI-ket létrehozni. Az a gond hogy sokan ezt sem tudják teljesen elkülöníteni a valós élettől, és egy idő után sokak viselkedésén máglátszik hogy átszoktak az emberek gondolkodásáról az MI-kére. Az ilyen emberek hajlamosak bunkóvá, agresszívvá, és hirtelen haragúvá vállni.

Világ

A játék és a valós világ különbözik. Nagyon sok mindenben. Akik hozzászoknak a mesterséges világok által nyújtott lehetőségekre, mint például a repülés vagy a teleportálás képessége, azoknak könnyebben fog romlani például a tájékozódási képessége (mert ugyebár a játékokban általában van egy dinamikus automata térkép), valamint a szervezőképessége. Felborulhat az időrendje, stb.

Összegzés

Sajnos sokan a sok játék következtében nem tudnak különbséget tenni a valódi és a játékvilág között. Ez a probléma egyáltalán nem csak a fiatalságot érinti. Sajnos sokan az idősebb korosztályból is követnek el olyan tetteket, amik a játékokra vezethetőek vissza. Figyeljünk tehát oda hogy mivel játszunk, és mivel játszanak az ismerőseink, ha pedig problémákra gyanakszunk, akkor beszéljünk vele mihamarabb!

Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.