Címkék listája

Ha van élet szimulátor, miért nincs internet szimulátor?

Bizonyára sokaknak jól jönne ha lenne egy internet szimulátor játék, ahol létrehozhatnánk honlapokat, és a játék virtuális szereplői látogatnák illetve véleményeznék azokat. Talán ez is sokat segítené a honlapok fejlődését. De miért is nincsenek ilyenek? Mert ez nem olyan egyszerű!
Minden ember más. Sok különböző internetezési szokás, és sok különböző vélemény a honlapok kinézetéről, közösségi megjelenéséről, stb. Talán ezért nem vállalkozott még senki egy ilyen szimulátor elkészítésére.

Milyen előnye lenne

Az emberek szabadon kísérletezhetnének ebben a környezetben anélkül, hogy valós olvasóknak az agyára mennének, így hát sokkal szabadabban és gyorsabban kipróbálhatnák az ötleteiket, és sok selejtes honlap tulajdonosa már az oldal megalapítása nélkül is tudhatná hogy ennek nem lesz jó vége. Ezt az internet szimulátort természetesen játékszerű módon is el lehetne készíteni küldetésekkel, célokkal, így a fiatalabbak is könnyebben megtanulnának boldogulni ebben az óriási és szabad online világban.

Milyen hátránya lehet

Persze azért ez is van. Még jobban elkényelmesítené az embereket. Többé senki nem gondolkozna annyit azon hogy egy adott oldal stratégiája jó lesz-e vagy sem, hanem csak kipróbálná aztán kiderül. A gondolkodás hiánya pedig újabb selejtes minőségű honlapokhoz vezetne, ami nem cél, hisz ilyenekből már most is akad éppen elég. 

A küldetés kivitelezhetetlen!

Azt hiszem (egy jó darabig még biztosan) nem kell aggódnunk attól hogy egy megbízható és valóságot hűen tükröző internet szimulátor játék kerüljön a piacra, ugyanis számtalan különböző internet felhasználó létezik, akiknek nem lehet a véleményüket egyértelműen megjósolni. Az eddigi trendek és statisztikák alapján persze tippelgetni lehet, azonban ez egyáltalán nem minősül biztosnak. Bármikor megtörténhet hogy valamiért egy oldalról mégis egy az addigi trendekkel ellentmondó vélemény alakul ki, és ezt jelenlegi tudásunk szerint nem igazán tudjuk megjósolni, így hát egyenlőre nem tudunk mit tenni ennek a szoftvernek az elkészítése érdekében.

Ki tudja. Talán a jövőben egyszer képesek leszünk létrehozni egy ilyen rendszert, ami jelentősen megkönnyíti a weboldalt nyitók dolgát. De ez még határozottan a jövő zenéje.


Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.