Címkék listája

Alkotói válságban élünk. A sikerhez egyediség kell!

Manapság a tartalmak nagy része sablonos, függetlenül attól hogy milyen jellegű munkákról van szó. Ez leginkább természetesen az internet világában mutatkozik meg. Vessünk tehát egy pillantást a helyzetünkre.

Az internetet és a honlapokat böngészve rá kellett jönnöm valamire. A mai oldalak nagyrésze egyforma, unalmas, sablonos.

A másolás okai

Sokan azt hiszik, hogy ha egy jól működő webhelyet témájában, tartalmában és stílusában lemásolnak, akkor ők is híresek lesznek. Ez azonban nagyon nem így van. Evvel csak magát égeti le az ember. Ettől nem fog eredményeket elérni. Ahhoz hogy valami nagyot alkossunk, saját ötlet kell! Rajtuk kívül akadnak olyan emberek, akinek más a céljuk. Vannak akik pusztán azért alkotnak sablonos tartalmat, mert nincs egyedi ötletük, azonban valamiért szeretnének művészek lenni. Szeretnének egy saját történetet írni, vagy szeretnének valamit rajzolni.

Mit gondolnak erről a bloggerek?

Feltettem néhány kérdést pár blogvezetőnek a másolást és az egyediséget illetően, és a válaszok eléggé sokfélék. Íme pár információ a beérkező válaszok közül:

1. kérdés: Szerinted a te blogod tartalma és kinézete egyedi? Döntésed indokold pár mondattal!
Elsőképp megemlíteném Czakó Anna sorait, aki kérdésünkre így nyilatkozott: "Kinézete szerintem igen de a tartalma nemvalószínű. Sok blogon láttam már hasonló bejegyzéseket." Ebből azért látszik, hogy vannak emberek akik érzik hogy a munkájuk nem feltétlenül teljesen sajátos, nem egyedül álló az internet világában. Jött azonban egy másik érdekes válasz, méghozzá Ágitól, a Szeretni bármi áron blog vezetőjétől: "Szerintem a tartalom mindenképp egyedi, hiszen egy fiúbanda tagjáról és egy átlagos lányról szól. A kinézetén pedig még van mit alakítanom, azt hiszem, az nem egészen egyedi. De igyekszem." Sajnos az ez az idézet sem csak az ő blogjára igaz, hanem még számtalan egyéb tartalomra is. A design rendbetétele egyébként jelentősen kisebb feladat, mint a tartalom egyénivé tétele. Manapság egy kinézet elkészítéséhez számtalan segítséget kaphatunk a blogmotoroktól, így csak rá kell szánnunk pár órát. Itt találsz pár tippet hozzá.

2. kérdés: Van valami olyan dolog a blogodon amin változtatnál, de nem tudod hogy hogyan teheted meg ezt?
Erre a kérdésre sokféle válasz jött. Sokan csak annyit mondtak, hogy mindent rendben találnak, LordSucculent válasza azonban figyelemre méltó: "A kinézetét tenném érdekesebbé, valami plusz dolog kell, amitől kicsit kitűnik a tömegből. Kell valami jó háttérkép, akár valami új design. Kellenek bele olyan dolgok, amik kevés blogon találhatóak meg, ami érdekessé teszi. Kell egy jó cím, valami új dolog, új kinézet a blognak. A napokban gondolkoztam el arról, hogy mi lenne, ha a regényem főszereplőjét rajzolnám le, és tenném pl. háttérképnek, vagy akár egy ""borítótervet"" is készíthetnék, mind majd a regénynek ( ha kiadják), mind pedig a blogomnak, hogy lássák, miről is szól." Ezek szép ötletek. Azonban a probléma a szokásos: még csak ötletek. Persze talán majd egyszer megvalósulnak, azonban addig nem ér sokat a terv. A célok azonban figyelemre méltóak! Sajnos sokaknak tervei sincsenek, és ez okozza a legnagyobb problémát!

3. kérdés: Te mi alapján tartasz egy blogot jónak, vagy kevésbé jónak?
Erre jöttek talán a legsokszínűbb válaszok, azonban volt köztük számtalan olyan, ami engem is elgondolkodtatott. Érdekes volt olvasnom például Fruzsi válaszát: "design, és a tartalma a lényege, hogy a blog olvasó mennyire szeretik mennyire igényes egy blog:))" Ez eléggé sok mindent magában foglal, és szerintem fedi is nagyjából az igazságot. Ahhoz hogy egy blogot megítéljünk, egységében kell megfigyelnünk. Az egyéni tartalommal és egyéni kinézettel rendelkező blogoknak sokkal több esélyük van bármit is elérni!

Összegzés: mi is kell a népszerűséghez

1. Egyéni munka
2. Egyéni megjelenés
3. Kreatív tartalom ami megfogja az olvasót/nézőt

A bejegyzés végeztével köszönöm azoknak akik támogattak engem a véleményükkel. Remélem mindenki tanult ebből a bejegyzésből, mert ez nem elhanyagolható téma! 

Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

2 megjegyzés :

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.