Címkék listája

Nézelődjünk a google plalyen - Legjobb ingyenes alkalmazások

Bizonyára sokan használják Androidon a Play áruházat, és talán néha a toplistát is nézegetitek. A mai napon én is vetettem rá egy pillantást, ás úgy gondoltam hogy megosztom veletek a tapasztalataimat. Amit láttam az mondjuk nem lepett meg annyira, eléggé jól tükrözi azt, hogy mire van igény.

Az élmezőny

Természetesen a lista élén a facebook, a Viber, valamint az androidos Skype kliens áll, hisz ezek olyan alkalmazások, amiket szinte minden érdeklődési körű ember letölt, nem csak egy adott rétegnek szólnak. Csevegés, időtöltés, képmegosztás, stb. Ezeket a funkciókat ország és világszerte számtalan ember használja nap mint nap, és néha át sem gondolják, hogy evvel is egy-egy alkalmazást vesznek igénybe.

A játékok

A listán ezután nagyrészt játékok következnek. Számtalan játék, és néhol köztük egy-két egyéb alkalmazás, de ezekről majd később. A játékok közt viszont sokféle akad. Elsőre valószínűleg a szókeresővel találkozunk szembe, amit számtalan ember használ szabadidejének eltöltésére. Ezt a játékot nagyjából mindenki ismeri manapság. Lejjebb görgetve megjelenik a Pou, ami egy szokványos nevelde játék, igényesen kialakítva és megtervezve. Hogy egészen pontosan miért ez lett a legnépszerűbb az ilyen játékok közül, az talán csak a marketing stratégiájuknak köszönhető. A játékok között akad még Tower Blocks, ami egy viszonylag régi játék androidos verziója. Sokaknak lehet ismerős a régi Nokia készülékekről. Következik lentebb az Angry Birds, amiről nem is tudom hogy miért van ilyen mélyen, hisz manapság már nagyjából mindenki találkozott vele akár a TV-ben, akár plüssállat, akár játék formájában. Figurái az egész világot bejárták. Ahogy tovább néztem az alkalmazások sorát, két játékon akadt még meg a szemem. Az egyik a Csábításból Jeles, aminek az elterjedtségét nem feltétlen tartom valós sikernek. Aki egy kicsit is böngészik az interneten, az sokszor szembetalálkozhat a játék reklámjával. Ennek az elterjedése tehát úgyszint nem egy természetes folyamat volt, hanem egy jó marketing fogás. Persze pár ponton látszik, hogy a játék készítői tesznek azért, hogy a hirdetésre kiadott pénzüket mihamarabb visszaszerezzék, valamint azon is dolgoznak, hogy a játék hirdetés nélkül, a közösség ajkán is tovább terjedjen. Az utolsó játék amit említeni szeretnék, az pedig nem más, mint a Temple Run 2, amin néhol úgyszint látszik, hogy az alkotói pénzhez szeretnének jutni, de azért szerintem kevésbé zavaró módon mint az előző esetben. Szerintem ez még egy korrekt módja lehet a bevételszerzésnek. Ez a játék sok szempontból egy jó konstrukció, és a maga nemében egyedülálló minőségű, szerintem bőven megérdemli a helyét.

Az alkalmazások

Itt az ideje hogy ezekről is szóljak pár szót. A lista jól tükrözi, hogy mire van szükségük az android felhasználóknak. Böngészőre, flash futtató környezetre, valamint videólejátszóra. Nagyjából ezeket tartalmazza a lista. Hogy a maguk nemében miért azok váltak híressé amelyek, annak talán a minőség, és a gépes ismertség az oka. Ha az ember ismer egy PC-s szoftvert, akkor sok esetben jobban megbízik az azonos készítő által gyártott mobil alkalmazásban is.

Összegzés

A listán a legelőkelőbb helyen tehát a közösségi alkalmazások, és a játékok szerepelnek. Ez tükrözi a közösség mai igényét, és a marketing technikák működését. Az alkalmazáskészítőknek ugyanis szükségük van valamire ahhoz hogy sikeresek lehessenek. Felhasználókra.

Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.