Címkék listája

A zene

A játékokban... A TVben... A boltokban... Egyszóval mindenhol a világunkban zene, és zajok. Azonban biztosan megoldást jelent ez az élet problémáira? Biztosan ez a legjobb út? A mai világ eléggé zeneközpontúvá vált. Ennek az okai talán a világ problémái?

Eleinte egy egyszerű kérdés merült fel bennem. Vajon mi az oka annak, hogy manapság az emberiség ennyire a zene körül forog. Feltettem tehát a kérdést egy ismerősömnek, hogy mit jelent ez neki, mire ő így szólt: "nagyon sokat. Erőt ad egy hosszú nap után, ha szomorú vagyok felvidít. Segít elvonatkoztatni a világtól. Mondhatnám azt is, hogy a zene az én drogom xD" Ez valóban így van. Ahogy egyre többeket ismerek meg, egyre többektől is hallok hasonló szavakat.

Nyomjuk csak el a bajt, addig sincs vele gond

Sokan sajnos ezt tartják a legjobb megoldásnak a gondokra. Sajnos a zene pontosan ezt tudja. Csak az él folyton zajban, aki fél meghallani a saját gondolatait. Alapvetően én nem ítélem el a zenehallgatást, mert erre tényleg semmi okom nincs, azonban a zenét mint problémamegoldást nem támogatom. Várjunk csak egy kicsit... Mit is jelent ez a szó? PROBLÉMAMEGOLDÁS: probléma + megoldás. A figyelemelterelés nem megoldás. A zene arra tökéletes, hogy ne foglalkozzunk a problémánkkal, viszont nem oldja meg azt. Sajnos sokan ezt nem érzik meg. Ez pedig egy fontos motívum.

Drog

Igen, bizonyos esetekben az. Az ember megszokja, hogy a zene olyan hatással van ránk, hogy elnyomja a gondolataink hangját. Bizonyos érzéseket kelt bennünk, függően ez a zene fajtájától. Ezek az érzések aztán a hatalmukba keríthetnek, és ekkor már nem is gondolunk a problémánkra. Ahogy az ember hozzászokik ehhez, úgy idővel bizony kialakul a zenefüggőség. Igen, létezik ilyen! 

Minden ember más

Persze egy adott zeneszám mindenkiben más érzéseket kelthet. Van egy alap érzés, amit mindenki szokott érezni adott számok hallatán, azonban ezen kívül számtalan mellékérzelmet is kiválthat. Ennek viszont van egy újabb veszélye. Bizonyos dallamok, hangsorok, akár negatív dolgokat is eredményezhetnek. Akár egészen mély lelki állapotba is lehúzhat egyeseket. Erre pedig lehet a megoldás más fajta zene. Evvel viszont teljesen hangokba burkolózunk.

Fontos hogy ha problémánk van, akkor nem érdemes azt halogatni. Inkább fel kell vállalnunk azt. Ez egy nehéz dolog, de így van. A bejegyzésnek még koránt sincs vége itt. Nemsokára egy egészen érdekes, zenén túl mutató technikát fogok letesztelni. Ez egy veszélyes dolog. Talán. De erről még nem beszélnék, majd a jövő hét folyamán, ha lesz szűk fél órám arra, hogy leteszteljem ezt, addig is kis türelmet! 

Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.