Címkék listája

Amiről KELL beszélni

Ezt a bejegyzést azért írom, mert megrettentett az, amit Aliz Amiről nem szeretnek beszélni... című bejegyzésében olvastam. Úgy érzem, hogy ezt a témát nem hagyhatjuk figyelmen kívül. Sajnos a mai világ kezd egyre veszélyesebbé válni a fiatalság számára, és ez évről évre csak romlik és romlik.

Sokszor beszélnek arról, hogy miképp fejlődik az ország. Gyakran szóba kerül az, hogy milyen irányba haladnak a tudományok. Elő szokott még fordulni beszédtémaként az is, hogy mik történnek a bankokkal, a cégekkel, illetve esetleg még a felnőttekre néző veszélyek is, ám sajnos a lényegről csak ritkán esik szó. Az ifjúság biztonságáról. És ezt nem csak a fizikai védelem alatt értem, hanem főleg a szellemi sérelmekről.

Miért nincs szó erről?

Sokan úgy gondolják, hogy nem jó dolog félelmet kelteni ok nélkül. Evvel az állítással csak kettő probléma van. Az első az, hogy bár lehet hogy nem jó, viszont mindenképpen fontos. Amíg nem keltünk félelmet, addig az emberek teljes nyugodtsággal, és biztonságérzettel élnek. Ez jó is, azonban ez a biztonság sajnos nem létezik. Hiába a rendőrök, a szabályozások, stb. Ezek nem elegek. Próbálnak védeni minket, de sajnos ez ilyen formában nem szokott összejönni. A második probléma a fentebbi mondattal az, hogy egyáltalán nem ok nélkül kell leírnunk vagy kimondanunk ezeket a nehéz szavakat. Van okunk félni! Pontosítsunk: Nem félni kell, hanem átgondoltan cselekedni. Nem jó folyton rettegésben élni, viszont tudnunk kell, hogy állandóan veszélyben vagyunk.

Tanulság

A bejegyzésből sok következtetést le lehet vonni. Óriási szerencse volt ebben az esetben, hogy Aliz egy talpraesett és érett lány módjára viselkedett, és mindent megtett azért, hogy ne essen baja. Ezen felül azonban komoly veszélynek volt kitéve. Ki tudja, mi történt volna ha megtámadják, vagy esetleg megerőszakolják? Bizony ez is megtörténhetett volna! Az ilyen helyzeteket mindenképpen érdemes elgondolkodni, majd feltenni magunknak a szokásos kérdéseket: Vajon velem is megtörténhet ez? Vajon én mit tennék egy ilyen helyzetben? Az első kérdésre a válasz egyértelmű. IGEN. A második kérdésre már jelentősen több a lehetséges válasz. Hogy erre ki mit mond, az pedig nem feltétlen a diákság hibája. Sokszor a társadalom, és az iskolarendszer tehet arról, hogy sok diák hajlamos rosszul kezelni az ilyen helyzeteket. Ti ne legyetek ilyenek!

Végszó

Bizonyára mindannyiunkra számtalan veszély leselkedik nap mint nap, főleg amikor az utcákon közlekedünk. Fontos, hogy mindig legyünk éberek, legyünk a magunk urai, és mindig legyen elég éberségünk logikusan gondolkodni, és vigyázni magunkra. Amikor ezeket a bejegyzéseket olvassuk, soha ne feledjük el, hogy ezek létező dolgok, és bárkivel megtörténhetnek.

Te más véleménnyel vagy az ügyről? Esetleg veled is történt valami hasonló eset? Ha szeretnéd, akkor bátran leírhatod a kommenteknél.

A bejegyzés létrejöttét inspirálta: Firkász - Amiről nem szeretnek beszélni...

Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.