Címkék listája

Fizetős játék VS támogatást

Alapvetően az internet világában kettő féle játék van, amik gyakoriak. A fizetős játékok, valamint azok a játékok, amelyekben pénzért néhány plusz funkciót vagy szolgáltatást kapunk. Kevés a teljesen ingyenes tartalom, és ez logikus, hiszen a programozóknak sok munkájuk van benne.

Fontos kérdés azonban, hogy melyik a kifizetődőbb. Alapvetően azt hinnénk, hogy természetesen a fizetős, azonban ez egyáltalán nem biztos, függ a céljainktól is.

Vannak emberek, akik jobban megbíznak azokban a játékokban, amikért pénzt adnak. A dolognak viszont van egy másik oldala, hogy rögtön megjelenik egy nagy mennyiségű játékos, akik megpróbálják ellopni valamilyen módon a tartalmunkat, és így sokkal kevesebb pénzt kapunk mint a tervezett, viszont sokkal többet dolgozhatunk a biztonsági rendszer kidolgozásán. A fizetős játékoknál fontos kérdés, hogy mennyi pénzt lehet kérni érte. Fontos, hogy ésszerű összeget kérjünk. Ebben az esetben még arra is szükség van, hogy megfelelő minőségű support rendszerünk is legyen, ugyanis terméktámogatást is illik nyújtani a pénzbe kerülő honlapokért, szoftverekért.

A támogatás előnye, hogy a support rendszer két részre bontható. Akik fizetnek, azokat előnyben illik részesíteni, a többiek számára viszont esetleg megengedhető a 24 óránál hosszabb válaszidő is. A támogatható játékok általában jobban elterjednek, viszont gyakran a támogatóknak olyan lehetőségeik vannak, amivel ellehetetlenítik az ingyenesek játékát, és ez sem egy jó megoldás, mert így a még nem fizető felhasználók, a potencionális jövőbeli támogatóink elpártolhatnak tőlünk.

Mivel több az ingyenes játék, így nehéz dolguk van az új szoftverek és honlapok készítőinek. Bármelyik pénzesítési módszert használják, ugyanúgy meg kell küzdeni azért, hogy a játék ismertté, és híressé váljon. Felhasználók nélkül az egyik módszer sem tud nyereséges lenni, és ezt sokan elfelejtik. További jó játékot! ;)

Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.