Címkék listája

Idézetes oldalak

Idővel szépen lassan megtelik az internet valamivel. Idézetes oldalakkal. Ezek azoknak az embereknek a honlapjai, vagy facebook oldalai szoktak lenni, akikben semmi kreativitás, és egyedi ötlet nincs, viszont szeretnének jelen lenni az internet világában, ezért nyitnak egy oldalt ahova mondatokat és képeket lopkodnak össze.

Ezek az emberek rendszerint azt nem veszik észre hogy...

Ezek a munkák teljesen fölöslegesek

Aki keres egy idézetet, vagy egy képet, az meg fogja azt találni. A mai világban ehhez nem kell olyan extra eget rengető tudás, hogy bármire is ráleljünk az internet világában. A tartalmak még nem is szoktak tematikusak lenni, szóval még ezeken sem nagyon lehet megtalálni semmit. Ez mondjuk egy eléggé rendszeres probléma. Csak egy oldal, ahova az emberek kidobálják azokat a képeket vagy szövegeket, amiket más ilyen oldalakon láttak, és úgy gondolják, hogy ez híressé teszi őket.

Evvel sem olyan könnyű nézettséget szerezni

Ez pont abból adódik, hogy több százezer, több millió ilyen oldal van már. Bizony a keresők mondjuk figyelembe veszik a népszerűséget is a találati lista összeállításánál, tehát aki egy ilyen elterjedt kategóriában szeretne népszerűvé válni, annak bizony tennie is kelél érte. Mármint azon kívül is, hogy összelopkod pár sort. Persze némi marketing ötletekkel ez megoldható. De honnan lennének népszerűsítési tervek, hogyha oldalalapítási ötletek nincsenek?

Sok a "fantomrajongó"

Ez az ilyen témájú facebook oldalakra kifejezetten jellemző. Sok olyan ember van, aki megnyomja tetszik gombot, vagy mert egy ismerőse munkája, vagy mert esetleg volt rajta valami nyereményjáték, de utána soha többet nem foglalkozik az oldallal. Sokan azt hiszik, hogy népszerűek, mert van 2000 kedvelésük, de arra nem gondolnak, hogy ezek közül mennyi is az aktív. Célszerű néha ránézni a facebook oldal statisztikáira, és rögtön látszik hogy mennyi mondjuk a Talking about mutató, valamint mennyi a tényleges elérése az oldalnak, és a bejegyzéseknek.

Kié is az elért eredmény?

Nem igazán az oldal vezetőiké, hanem azoknak az idézeteknek az eredeti készítőié, valamint azoké, akik eredetileg közzétették őket. Mivel ezeken az oldalakon kb semmi nem az oldalgazdáké, így tulajdonképpen az elért eredményt sem maguknak köszönhetik. Az nem az ő eredményük. Az sok-sok másik emberé a világban. Ezt viszont rendszerint nem értik meg. Túl büszkék ahhoz, hogy ezt belássák.

A jövőben nem ér semmit ez a népszerűség

Attól hogy valaki létrehoz egy ilyen oldalt, nulla egyediséggel, gondolkodás nélkül, abból nem fog annyi tapasztalatot szerezni, nem lesz olyan megbecsülése, stb. amekkorára lehetne jutni egy rendes honlap vezetésével. Ez a hírnév semmit nem ér. Nem látják az emberek az író igazi személyiségét, nem ismerik meg az érdeklődését, és tulajdonképpen nem is akarják. Olyan mint ha az oldal készítői részt sem vennének ebben a teljes folyamatban.

Tisztázás

Evvel a bejegyzéssel nem volt célom senkinek az elítélése, sem semmi hasonló. Mindössze egy összegzett saját vélemény a jelenlegi helyzetről. Amennyiben te mást gondolsz, akkor jelezd bátran a kommentek között. Amennyiben szeretnéd, hogy ez a bejegyzés több emberhez is eljusson, vagy úgy gondolod hogy az ismerőseidnek is hasznos lehet, akkor ide kattintva megoszthatod velük.

Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.