Címkék listája

Nézzünk fel a gyakorikérdésekre #1 - Ismétlés, hirdetés, félelem

A gyakorikérdéseken sok értelmetlen, őrült, fölösleges, bunkó, vagy éppen szabálysértő kérdést lehet találni. Meg persze pár értelmeset is. Ebben a bejegyzéssorozatban pár ottani kérdéshez fűzök rövid véleményt.

Ha valamelyik kérdés a tiéd, és úgy gondolod hogy a vélemény sértő, (amit nem hinnék) akkor a Kapcsolattartás menüpont alatt kérheted az eltávolítását a bejegyzésből. (ha kéred, akkor kötekedés nélkül meg fogjuk ezt tenni)

1. Kérdés: A blogomba hogy illeszthetnék be ilyen zenedobozt?
Leírás: http://kepfeltoltes.hu/view/131102/gfgffg_www.kepfeltoltes.hu_.png itt a link, ilyet szeretnék, tudjátok oda fel a blog legtetejére de nem pont ezzel a zenével. Több zenét is szeretnék beletenni. Blogspoton dolgozom. Valaki meg tudná adni a html kódot ehhez a zenedobozhoz?

edemmester reakciója: Hányszor fogjátok még ezt megkérdezni? KERESŐ! Válaszoltam már pl. itt, kevésbé részletesen itt, és még nagyjából 4-5 helyen. Az meg a másik kérdés, hogy érdemes-e, mert ha nem indul el magától akkor rendszerint nem indítják el, ha elindul automatikusan akkor meg sok esetben idegesítő lehet, de persze meg lehet oldani jól ezt is, csak sokan nem szokták.


2. Kérdés: Még mit javítsak a weboldalon?
Leírás: Akit érdekel, annak üziben küldöm a linket! :)

edemmester reakciója: Erről a kérdésről egészen érdekes a véleményem. Vajon miért nem írta ki a linket? Talán azért, mert nem szeretné reklámozni magát? De így is azt teszi. Vagy mert fél a negatív kritikáktól? De azt így is kaphat. Meg azokat is el kell fogadni. Ha egy publikus kérdésben valaki véleményt vagy segítséget kér, akkor az arra jövő válaszokról is elvárható, hogy publikusak legyenek. Ha privátban küld linket, akkor a véleményt is valószínűleg privátban kapja. Sokan pedig nem veszik a fáradtságot hogy a linket elkérjék privátban. Ha pedig az oldalnál tartunk, nem leszek bunkó és nem írom ki ide a linket, de amúgy nem rossz. A design mondjuk elég gázos néhol, a jobb fölső menü pl szerintem használhatatlan és bűn ronda, valamint a partnerségi feltételek közt olyan is van, aminek te sem felelsz meg, ami szerintem bunkóság. Ja és remélem tudod hogy ha valamit lefordítasz, attól még az nem lesz a te munkád, forrás feltüntetése ilyen esetben ugyanúgy kötelező a részedről. Főleg hogy te is bevallod hogy a fordításaid hiányosak, így ki is akarná ellopni őket? Na mindegy... Ha fordítasz akkor legalább legyél igényes! Ha nem érted akkor szótárazd ki, vagy ne fordíts! 



3. Kérdés: Szerintetek milyen ez a blog?
Leírás: http://wonderlandforewerr.blogspot.hu/ Nem az enyém,egy ismerősömé.Nézzetek be,és komizzatok.:)(Tudom,hogy a gyakorikérdések.hu nem egy hirdetőoldal,de megéri megnézni a blogot.)

edemmester reakciója: Igen kedves kérdező, jól látod, ez valóban nem hirdető oldal. Hogy érdemes-e benézni, az már egy másik kérdés. A blog teljesen igénytelenül van összerakva, de tartalmilag nem lenne olyan rossz. Sok a névtelen komment, gyanús hogy esetleg párat maga a szerző írt azért, hogy felpörgesse a blogot. Ez mondjuk a profil linkek láttán határozottan gyanús lehet. És kérlek legalább a bejegyzések formázása legyen egyforma! Ne ilyen össze vissza háttér meg szín meg minden! Meg az egyszavas modulcím férjen ki egy sorba! Alapvető igényesség! Valamint kezd tényleg unalmas lenni hogy sokan a gyakorikérdéseket hirdető portálnak használják. Nem erre való! Hiába lesznek onnan látogatóid, a nagy részüket valószínűleg nem fogja érdekelni a tartalmad. Ha jó a munkád, akkor az olvasók majd megtalálják! Több blogvéleményes kérdésről pedig nem nagyon szeretnék írni. 

Sára reakciója: Ráadásul az is kérdéses, hogy egyáltalán ez az ismerőse blogja? Nagy valószínűséggel nem. Miért? Mert ugyan, miért érdekelné az illetőt, hogy a kedves ismerősének a blogját hogyan értékelik az olvasók? Szerintem csupán félt a negatív kritikáktól. És ezáltal a válaszolók az ismerőse blogját szidják, és nem a sajátját. Ezzel csak magát csapja be, mert ha a válaszolók nem is egytől egyig, de a kérdező attól még biztosra tudja, hogy a saját blogjáról van szó és nem az ismerőséjéről. Tehát ezzel nem ér el semmit. Egy tanács: Ha elkezdesz blogot írni,tűrnöd kell a negatív véleményeket is!

A mai napon ezeket a kérdéseket leltem meg, de ilyen jellegű bejegyzésekre még számíthattok, ugyanis ezeket a témákat szerintem fontos megemlíteni. Remélem a kérdezők tanultak az esetből. További jó olvasgatást!

Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.