Címkék listája

Itt a vélemény a nyertesről

Eljött az ideje annak is, hogy vessünk pár pillantást a nyertes blogra. Illetvee... jó pár pillantást. Eléggé alaposan tanulmányoztam a honlapot, mire egy eléggé kemény, néhol talán kissé szívtelen kritika fogalmazódott meg bennem. (én már csak ilyen vagyok)

Először ami a szemem elé tárult, az egy érdekes külső. Nem feltétlen olyan rossz mint sok mai blogon, de azért szembetűnt két fontos dolog. Az egyik az, hogy a fejléc színei nem nagyon illenek a háttérhez. Ez a szépia effekt szerintem nem nagyon passzol bele egy ilyen környezetbe. A másik észrevétel, hogy a meglátogatott linkek színe fekete, és ezáltal nem látszik a háttéren. A háttér loopolása is kicsit furcsa, de nem annyira zavaró azért szerintem. Ja és még egy gyors kérdés: miért kékek a linkek? És miért ilyen nagyon nagyon kékek néhol? Hiába nem meglátogatottak, így sem nagyon lehet elolvasni őket néhol.

A tartalom érdekes. Sok helyen én nagyon azt érzem, hogy az író olyan dolgokról ír a készülő regényben, amik vele is megtörténtek, ez viszont arra enged következtetni, hogy esetleg nehéz sorssal áldotta őt meg az élet. Persze nem derül ki egyértelműen az, hogy miért is osztja meg ezeket a dolgokat az író, na de ez talán mindegy is. Nem nagyon szoktam látni olyat, hogy a regények megjelenése előtt ilyen formában dokumentálják a születését, de nem feltétlenül rossz gondolat.

A bejegyzések formázása ismételten egy más kérdés. Hogy néznek ki ezek a párbeszédek könyörgöm? Szerintem kicsit kisebb hely is elég volna a sorok elejére. A másik fontos formázásbeli észrevétel pedig az volna, hogy a szöveg háttere néhol teljesen fekete, néhol meg csak az az áttetsző mint az egész bejegyzésfelületen, egyszóval nem néz ki egységesen a dolog.

Megjegyezném még, hogy a profilodban egy mező hibásan van kitöltve, javasolnám hogy javítsd! Főleg így hogy meg is van osztva a nagyvilággal. Típushiba az ilyen profilokon, hogy a címkemezőkbe szabad szöveg kerül, és ezt nálad is látom.

Végül pár szó az író hozzáállásáról. Bizonyos régebbi hibák javítását kérve írtam már üzenetet többször is a blog szerkesztőjének. A reakciói általában azt mutatták, hogy nem érdekli hogy nem jó, majd javítja ha híres lesz, vagy ha ráér, vagy ha kedve tartja. Ilyen hozzáállással szerintem eléggé nehézkes befutni.

Fontos előnye a blognak az átlaghoz képest, hogy viszonylag régóta fut, aránylag rendszeresek is a bejegyzések, és azért ez nagy előny. A helyesírás is nagyjából rendben van, szóval látszik hogy a készítője foglalkozik vele, csak hát a jó munkához idő kell, a hozzáállásán meg volna még mit faragni. Annyira összességében nem is rossz.

Nagyjából így szólna a szerkesztőség véleménye Szabó Imola blogjáról.

Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.