Címkék listája

Szavak a felvételiről 2014 (8. osztályosoknak)

Az idei nyolcadikos felvételiről eléggé vegyes vélemények alakultak ki az emberekben. Egyeseknek szent meggyőződésük az hogy nehéz volt, mások viszont meglehetősen egyszerűnek ítélték. Személy szerint én mondjuk nem éreztem olyan bonyolultnak.


Nehéznek semmiképp nem mondanám. Persze az idő és a nyomás idén is szerepet játszott a dologban, de idén a feladatsor nem volt olyan óriás ellenség. Bennem valamiért az az érzés alakult ki, hogy kicsit igénytelenül lett összeállítva. Sok szempontból nézve eléggé hasonlít a tavalyira, talán kicsit túlzottan is.

Javítókulcs

Ez volt talán az a pont, ami tényleg kicsit felidegesített. Alapvetően egy felvételi értékelésének szerintem teljesen egységesnek kellene lennie, ennek ellenére az idei javítókulcs... A pontozási gyakorlat szerint? Biztos, hogy rendjén van ez így? Mi az a pontozási gyakorlat? És ki hogyan képzeli el mindezt? Ez azért eléggé nagy vitákra adhat okot, és nagy valószínűséggel nem én vagyok az egyetlen ember akinek feltűnik ez. Persze nem ez volt az egyetlen gond.

Sablonosság

Ezt vehetjük pozitívumnak és negatívumnak egyaránt. Alapvetően ahhoz, hogy teljesen megegyező nehézségűek legyenek a feladatsorok évről évre, ahhoz valóban arra volna szükség, hogy mindig azonos típusú feladatok legyenek, ebben az esetben azonban a későbbi évek diákjainak az esélye jelentősen nagyobb, ugyanis pontosan tudni fogják, hogy azonos típusú és nehézségű megmérettetéssel fognak szemben állni, és egyértelműen láthatják majd, hogy milyen levezetési meneteket kell begyakorolniuk. Hiába tudják viszont bemagolni ezeket, ha a többit nem értik, ez tehát nem méri fel egyértelműen a tudásszintet.

Levezetés

A tavalyihoz hasonló módon idén is megérkezett a 8. osztályosoknak a felvételi feladatok levezetése, tulajdonképpen ezért is született ez a bejegyzés. 

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.