Címkék listája

Valentin-nap

Idén is elérkezett ez a nap, remélem nem kell mondanom hogy mit jelent. Ismét Bálint napja van, így hát ideje erről is ejteni pár szót.


Történet

A lelki betegek, az epilepsziával élők, valamint a szerelmesek védőszentje szent Bálint (Valentin, vagy Valentinus). Világszerte február 14.-én tartják a Bálint-nap ünnepét, melyet angolul Valentine's daynek neveznek, ennek magyarosításából származik a Valentin-nap elnevezés. Az ünnep vallási eredete az idegen elnevezés elterjedés miatt Magyarországon eléggé elhomályosult. Ezen a napon a szerelmesek többnyire megajándékozzák a szívük választottját.

Jelenkor

Manapság a modern technológia korában néhányan már leszoktak az ajándékozásról, azonban szerencsére az emberek többnyire manapság is küldenek szerelmes leveleket (akár név nélkül is), vagy lepik meg kedvesüket valamiféle ajándékkal. Manapság sokan sajnos képtelenek rendes kapcsolatok kialakítására, még akkor is, ha ezt teljes mértékben tagadják, és a teljesen reménytelen kapcsolatokkal kicsit a Valentin-nap varázsa talán el is veszik.

Üzleti értékek

Marketing szempontból természetesen ez az ünnep is egy nagy lehetőség arra, hogy az árusító és terjesztő cégek felhívják magukra a vásárló társadalom figyelmét. Sajnos kicsit túlzottan sokan is élnek evvel a lehetőséggel. Az a probléma, hogy a számtalan ilyen témájú reklám arra buzdítja az embereket, hogy vásároljanak valamit a párjuknak, és sok embernek csak ezek miatt a reklámok miatt jut eszükbe az ünnep. Kíváncsi lennék azért arra, hogy hány embernek jut eszébe magától is ez a nap.

Végszó

Nem is húznám tovább ezt a bejegyzést, inkább menjetek, és töltsétek az estét avval az emberrel, aki azt igazán megérdemli, hisz a mai a szerelmesek napja. Búcsúzóképp az Edemmester Gamer Blog szerkesztőségének nevében boldog Valentin-napot kívánunk mindenkinek!

Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.