Címkék listája

Bloom - az ifjú csapat akik forradalmasítják a telefontöltést

2013 szeptember elsején az Alternatív Közgazdasági Gimnázium egyik termében megalakult a Bloom nevű diákvállalkozás. A csapat 9 lelkes fiatalból áll, akik termékeikkel megpróbálják kicsit színesebbé tenni a telefontöltés unalmas folyamatát.

Mi szeretjük jobban megismerni a dolgokat mielőtt írunk róluk, ezért természetesen letöltöttük az általuk gyártott applikációt, valamint intéztünk néhány kérdést a csapat felé.

"A vállalkozásotok a kezdetek óta 9 tagot számlál, vagy eleinte kevesebben voltatok, és néhányan utólag csatlakoztak?
A vállalkozás egy iskolai program keretében alakult, melynek célja, hogy egy élő cégen belül láthassuk hogyan is működik az üzleti világ. Már a kezdetektől fogva 9-en voltunk a cégben, évfolyamtársak vagyunk, illetve van egy tanácsadónk, akihez a felmerülő problémáinkkal és kérdéseinkkel fordulhatunk."

A kis csapat azért talán nem is annyira kicsi. Arra egészen biztosan elég, hogy két meglepő ötlettel rukkoljanak elő.

"Miért épp a töltési folyamatot céloztátok meg a termékeitekkel?
Tanévünk elején el kellett döntenünk, hogy mivel is szeretnénk foglalkozni, mi lesz a termékünk. Rengeteg vita és tanakodás következett, ugyanis szerettünk volna valami újat, hasznosat, újrahasznosítottat, valami olyat, ami modern... És persze minnél nagyobb célközönségnek szóljon. Így terelődtünk a telefonok felé, hisz mobilja (ha nem is okostelefon) mindenkinek van. Alapkoncepciónk az volt, hogy színt viszünk az emberek napjaiba. Annyira negatív mostanában mindenki, annyi stressz ér a mindennapokban minket, mi pedig egy kicsit fel akartuk dobni az emberek napjait. Maga a töltés egy elég unalmas folyamat és sokszor sok idegeskedést von maga után, viszont napi rutintevékenység. Gondoltunk egy nagyot és úgy döntöttünk, hogy teljesen más színben akarjuk mostantól a töltést feltüntetni, hogy az emberek inkább pozitív dologként gondoljanak rá, ne újabb sztresszforrás legyen."

Alapvetően a Bloom két termék elkészítésével foglalatoskodik. Ezek egyike egy alkalmazás, amelyet Androidos illetve iOS rendszert futtató telefonokra tölthetünk le, a másik pedig egy újrahasznosított anyagokból készülő konnektorra akasztható telefontartó, amely egész olcsón meg is rendelhető a webáruházukból.

Az alkalmazás

Hogyha te is unatkozol a telefonod töltése közben, akkor ezt neked találták ki. Biztosan mindenki érezte már azt, hogy milyen jó lenne fát, vagy épp virágot növeszteni a képernyőn ezekben az unalmas percekben, órákban. Jó hír: mostantól mindez lehetséges! Az alkalmazást megtaláljátok a Google Playen, valamint az App Sotreban.

"Hogyan született meg a Bloom applikáció ötlete?
Tehát az alkalmazásnak színesnek és vidámnak kellett lennie. A növekedés egyértelműen jött, hisz a töltöttség is növekszik... És számunkra a növekedésről a növények ugrottak be. Az alapötlet egy virág volt, hogy az nő ki, miközben a telefon tölt. Utána tovább ötleteltünk a designokkal kapcsolatban, mi nőhetne, változhatna még a képernyőn. Így jutottunk a virágtól nyolc másik opcióig. 
Ám emellett kissé interaktívvá is akartuk tenni az applikációt, azt szerettük volna, hogy egy új módja legyen a közös pillanatoknak, így egy rajzolós lehetőséget is tettünk az alkalmazásba. Ennek segítsével egymásnak is küldhetünk Bloom-okat, egyfajta meglepetésként, hisz a teljes rajzot csak 100%-os töltöttségnél fogja a fogadó látni.
Így, hogy már a töltés körül forgott a cégünk világa az újrahasznosítós, hasznos részt is ebben a témában akartuk megoldani, így született meg a tartónk. Az alapötlettel már sokan találkozhattak az interneten, mi azt fejlesztettük tovább, kicsit kicsinosítottuk őket, illetve a kábeleknek is adtunk helyet, hogy mégis más legyen, mint amivel az emberek eddig találkozhattak."

Újrahasznosított mobiltartók

Amennyiben hely szűkében vagyunk, és nem tudjuk hogy hová tehetnénk töltés közben a mobilunkat, akkor a megoldást a Bloom csapat másik terméke, a konnektorra akasztható telefontartó jelenti. Az IDE KATTINTVA elérhető webáruházban számtalan különböző színben és formában megtalálható, illetve megvásárolható a termék, mindössze nagyjából 600 forintért, és szerintem a termék, valamint a mögötte álló csapat igazán megérdemli ezt az összeget.

Múlt, jelen, jövő

"Számítottatok ekkora népszerűségre?
A termékek mellett persze az arculatunkra is rengeteg energiát fordítottunk, hisz a logó, weblap és minden, ami a Bloom-hoz köthető a mi munkánk. Sokat dolgoztunk a termékekkel és a céggel, majd egy rendezvényen való megjelenésünk indította el a lavinát. Egy FutureGen nevezetű üzleti találkozó keretein belül prezentáltuk az ötletünk, ahol nagy népszerűségnek örvendett. Következő héten megjelent egy cikk erről a rendezvényről a Népszabadságban, ahol a Bloom-ról elég sok szó esett. Következő nap megjelentünk a HVG-ben, majd ezután folyamatosan jelentek meg az írások a cégünkről. Őszintén bevallom, hogy bár imádom a cégünket és természetesen a termékeinket is nem gondoltam, hogy ennyire el fogja nyerni az emberek tetszését és ilyen médiavisszhangja lesz. Azt hiszem, hogy az egész cég nevében mondhatom, hogy lélegzetünk elállt, hogy milyen nagy számban olvasták, osztották, kommentálták ezeket a cikkeket."

Személyes véleményem szerint ez a diákvállalkozás igazán megérdemli a népszerűséget. Ahhoz képest, hogy mennyi idősek, szerintem igazán kitettek magukért, és bele mertek vágni abba, amibe sokan nem. Megvalósították az ötletüket. Remélem, hogy azért a jövőben is hallunk még róluk.

"Terveztek a jövőben esetleg újabb funkciókat az alkalmazásotokba, vagy a jelenlegi állapot volt eredeti cél?
Természetesen ettől függetlenül nem állunk meg, sőt! Programozónk (aki szintén 16 éves diáktársunk, és egyedül készítette az applikációt) már dolgozik a kövektező fejlesztésen, melynek segítségével majd nemcsak rajzokat, hanem fotókat is lehet küldeni egymásnak, amik majd 10%-onként változnak. Bízunk benne, hogy ez is elnyeri majd az emberek tetszését."

Szerintem akinek eddig tetszett, annak valószínűleg tetszeni is fog, aki pedig még nem próbálta ki, az pedig IDE KLIKKELVE elolvashatja a részleteket, valamint letöltheti, persze ha a telefonja androidos, vagy iOS-es. Ha szeretnétek kicsit többet megtudni róluk, akkor látogassatok el a http://bloomyourday.org/ honlapra, ahol minden infót megtaláltok.

A Bloom csapatnak köszönhetően tehát a telefontöltés végre érdekessé, valamint izgalmassá vállt. Köszönük Bloom! Természetesen én magam is teszteltem az applikációt. Aki már letöltötte, az valószínűleg tudja hogy mit jelent ez: 49641. Bár valószínűleg sokan ennél szebben is tudnak rajzolni, de ezek az én képességeim. :P Amennyiben nektek is tetszik az ötlet, támogassátok bátran egy
-kel a munkájukat!

Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.