Címkék listája

Kedves Google Play! Át kéne ezt gondolni...

Már egy ideje hazánkból is elérhetőek a zenék a Google Playen. A mai nap kicsit körülnéztem rajta, és figyelmes lettem egy érdekes ellentmondásra. A google tulajdonában van a ugyebár a Play áruház, valamint a YouTube egyaránt, és ez érdekes kérdéseket vet fel.

Milyen zenéket árulnak itt? Több előadót és több albumot is megnéztem, és több esetén is figyelmes lettem arra, hooggyy....
Igen, jól sejtitek. A képen látható album például 900 Ft-ba kerül, azonban a YouTubeon az összes száma megtalálható. (igen, végigkerestem, ahogy néhány másik előadó pár albumát is) A logika számomra nem tiszta. Egy cég árul zenéket, és hagyja közben, hogy a saját oldalán ingyen meg lehessen hallgatni az összeset? Valahogy számomra ez nem tűnik a legjobb üzleti stratégiának. Az mondjuk hogy CD-n megvan valakinek, az valóban más érzés mint a YouTube, mert az legalább kézzel fogható, de így, hogy ugyanazt (illetve gyanítom hogy kevesebbet, mert javítsatok ki ha tévedek, de videót/zeneszöveget nem árulnak hozzá) amit ingyen hallgathatok, hallgathatom pénzért is, így nem gondolom hogy túlzottan sokan döntenének a megvásárlás mellett. Persze tudom hogy mennyi munka van egy rendes zenében, és nem sajnálom a pénzt se a képen látható One Directiontől, se senki mástól aki zenét gyárt, de én úgy sejtem, hogy a google is részesedést kap, és ha esetleg nem, azért árusítóként mégis megtehetne annyit a nála árult zenékért, hogy legalább YouTuberól leszedeti a nagyjukat. Persze lehet hogy csak én tartom furcsának ezt a jelenséget, de szerintem ez így nem lesz túl jövedelmező. Ti mit gondoltok? Szerintetek megéri ez így bárkinek is? Osszátok meg velünk a véleményeteket bátran!


Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.