Címkék listája

Az örök kérdés: falu vagy város?

Rengeteget lehetne ezen vitatkozni, érvelni a nyugodt falusi élet,vagy a pörgős városi mindennapok mellett egyaránt. Nyilvánvalóan mindenki másképp látja, ezért ennek a bejegyzésnek nem is az a célja,hogy fényt vessünk az igazságra,hiszen ez ilyenfajta relatív kérdésre lehetetlen lenne. Egyszerűen leírom a saját véleményemet.


 1. Elhelyezkedés, letelepedés

Ez attól is függ, hogy mennyi pénze van az embernek. Egy faluban olcsóbban lehet házat vásárolni, a városi ingatlanárak viszont jóval magasabbak. Ezzel szemben egy város több a munkalehetőséget kínál, ezt sem árt szem elé helyezni, hacsak nem egy nagyváros közelében helyezkedik el a falu.

2. Lehetőségek

  • Oktatás: A legtöbb faluban többnyire egyetlen egy általános iskola található, így a szülők kénytelenek oda íratni gyermeküket ha nem akarnak megbirkózni a mindennapos átjárás nehézségeivel. Egy nagyobb városban azonban nagyobb a választék, a szülők kitudják választani csemetéjük számára a legmegfelelőbb iskolát. 
  • Szórakozás, szabadidő:  Ha valaki színházba vagy moziba szeretne ellátogatni, nagy valószínűséggel erre lehetőséget csak a városokban talál. Ha viszont valaki a szabadidejét nyugodt környezetben, friss levegőben és forgalommentes környéken szeretné pihenéssel eltölteni, akkor erre a faluk jóval alkalmasabbak.
3. Közlekedés

 Egy faluban közlekedni sokszor sokkalta könnyebb, hiszen nincs nagy forgalom, nincsenek közlekedési dugók sem. A városokban azonban sokszor jobb állapotban vannak az utak, és a közlekedést közlekedési lámpák teszik biztonságosabbá. Bár úgy gondolom egy szülő a gyermekét nyugodtabb szívvel engedi biciklivel közlekedni egy faluban, mint egy városban.

4. Társadalom

Úgy gondolom napjainkban nincsenek éles ellentétek a városok és a faluk társadalma között. Sokak úgy gondolják, hogy a falvakban jellemzőek pl. a népi hagyományok és a tájszólásos beszéd, ezek azonban egyre inkább kezdenek eltűnni. Nem mondom, hogy egyáltalán nem észlelhető különbség, de, hogy az évek alatt sok változáson mentek keresztül a falusi közösségek az biztos.

Összességében mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is, ez az embertől is függ, hogy melyik környezetben érzi jobban magát. Vannak városiak, akik bármit megadnának, hogy falun éljenek, és fordítva. 

Ti mit gondoltok erről, és hova tartoztok: a falusiak vagy a városiak csoportjába?


Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

3 megjegyzés :

  1. Szia!
    Húha, hát ez számomra valóban örök kérdés marad. Szerintem mindenkiben 2 ember lakozik. Az egyik éne ami a színes, sokoldalú nagyvárosok felé húzza, és a másik ami a csöndes, nyugodt falvakba. Hát én mindennap, ahogy épp a kedélyváltozásaim diktálják, mást mondanék.

    VálaszTörlés
  2. Teljes mértékben egyet kell hogy értsek veled. Én is hasonlóképp érzek mint te, valóban függhet az ember hangulatától, ezért is nehéz talán annyira az ideális lakhely megválasztása. (bár igazából tudom hogy nem én írtam ezt a bejegyzést, tehát elsősorban Sára szavai számítanak itt)

    VálaszTörlés
  3. Szia, köszönöm, hogy visszajeleztél. Ezzel szerintem mindannyian hasonlóan vagyunk, néha az embernek szüksége van a kalandokra a városokban, vagy éppen egy csendes kis faluban való lepihenésre, nekem is egyet kell, hogy értsek veled. Még egyszer köszi. Üdv: Sára

    VálaszTörlés

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.