Címkék listája

Könyvajánló: A szent johanna gimi 1. - Kezdet (Leiner Laura)

Ez a bejegyzés kicsit eltér a kicsit eltérő lesz az eddigi könyvajánló posztoktól, ugyanis most az eredeti célom nem az olvasás volt, hanem valami egészen más. Szerettem volna megtudni, hogy mi okból örvend ez a sorozat ekkora népszerűségnek, így tehát belevágtam.

Tartalom

A könyv egy gimnazista lány, Renáta naplója, aki most kezdi a kilencedik osztályt. Családjával átköltöztek Budára, távol az eddigi ismerősöktől. Bár főszereplőnk egy kissé furcsa osztályba érkezett, azért sikerült valamilyen szinten beilleszkednie az új közösségbe. Persze az iskola azért számtalan meglepetést tartogatott még számára.

Vélemény

A könyv eléggé hétköznapi nyelven íródott, és a hétköznapokban előforduló iskolai eseményeket írja le, ezáltal mindenki számára könnyen elképzelhető, valamint élvezhető. Nagy valószínűséggel ez az oka annak, hogy a könyv ekkora népszerűségre tett szert. Összességében alapvetően jó könyv, elég jól leírja az iskolai történéseket, és valóban abban a stílusban íródott, amilyenben játszódik.

Célközönség

Elsőre jogosan gondolhatjuk azt, hogy ez a könyv csak a fiatalságnak szól, azonban nem. Valóban ez a korcsoport a legfőbb közönség, de nem az egyetlen.

Adatlap és beszerzés

Hossza: kb. 380 oldal
Író(k): Leiner Laura
Beszerzés: molybolt, bookline, és egyéb könyvesboltok

Ajánlott bejegyzések

6 megjegyzés :

  1. Mikor a bejegyzést elkezdtem olvasni, mosolyognom kellett. :D
    "Szerettem volna megtudni, hogy mi okból örvend ez a sorozat ekkora népszerűségnek, így tehát belevágtam." Amit írtál róla nagyon igaz. Én az utolsó rész kivételével az egészet olvastam és hát arra kellett rájönnöm, hogy ez a regény olvastatja magát. Valójában az alapsztori egyszerű, nem hidal át nagy teret, nincsenek benne nehezen megemészthető, gyomorforgató részek. Könnyed nyári olvasmány, szórakoztató, vicces, meg van benne a romantikus szál is, és a stílusa közel áll a fiatalság nyelvezetéhez.

    VálaszTörlés
  2. Igen, azt én is tapasztaltam hogy olvastatja magát. Én alapvetően nem szeretek olvasni, de erre azért mégis szánok valamennyi időt, mert tulajdonképpen megéri. :D Ha minden jól megy, akkor majd idővel lesz is belőle még pár könyvajánló. :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik!:$ emellett szíveden olvasnék egy Manga könyvről véleményedet:$$$$ (ha lehet homi legyen)

    VálaszTörlés
  4. O.o hátttt... Érdekes elképzelés kedves Névtelen kommentáló, majd elgondolkozok a dolgon.

    VálaszTörlés
  5. Én a sorozat összes részét elolvastam, és imádtam. Nem tudom, miért. Talán azért, mert olyan volt, mintha én is a gimi diákjaihoz, Reni osztályához tartoznék. Nagyon tetszett ez a bejegyzés, lehetne másik könyvről is ilyen. :)

    VálaszTörlés
  6. Kiindulva azon apró tényből, hogy nem szeretek olvasni, túlzásba azért nem szeretném vinni az ilyen jellegű tartalmakat, de azért mégis hozzá tartozik a blogunk sokszínűségéhez ez is, szóval igyekszem még produkálni ebben a témában is. :)

    VálaszTörlés

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.