Címkék listája

A google működése, avagy mi történik amikor keresünk?

Számtalan alkalommal felmerültek már a kérdések, hogy hogyan működik a google, miért működik a google, hogy talál meg valamit, stb. Ezeken kívül gyakori kérdés az is, hogy egyes honlapok miért nem jelennek meg a találatok között, vagy épp miért az adott sorrendben.


Mi történik amikor keresünk?

Amikor beírunk egy szót a keresőmezőbe, akkor a google a szerverén egy adatbázisból kikeresi, hogy mely oldalakon írnak erről a témáról, majd az oldalak rangsorolását esetleg finomítja, és megjeleníti a találati listát, illetve ennek egy részét persze.

Hogyan épül az adatbázis?

A google elindul egy honlapról. Végigolvassa a rajta található szövegeket, ezekből indexet készít, majd az oldalon található összes linket is kigyűjti, és ezeket is meglátogatja, így halad sorba a linkeken a keresőrobot. Persze az eltárolt linkekre, azaz azokra az oldalakra, ahol a google már járt, később adott időnként visszalátogat.

Hogyan talál oda a google az oldalunkra?

Már fentebb leírtam ugye, hogy a google kereső a linkeken közlekedik. FONTOS! Beállíthatjuk úgy az egyes linkeket, hogy azokat a keresők NE kövessék. Sok fórum és hozzászólási szekció linkjei épp ezért nem sokat érnek. Az oldalunkat kézzel is megmutathatjuk a googlenek, ehhez a webmestereszközök szolgáltatást kell igénybe vennünk, ami természetesen teljesen ingyenes.

Mi alapján rangsorol a google?

Régen mindössze egy szempont volt. Azok az oldalak kerültek előrébb, amelyekre több link mutatott. Mostanra ez a dolog jelentősen összetettebb. A rangsorolásnál a rendszer figyelembe veszi hogy ki van bejelentkezve, mikre szoktak keresni azon a gépen ahol keresünk, mire szoktak manapság keresni, stb.

Kérdés merült fel benned a google működésével kapcsolatban? Írd meg bátran a komment szekcióban!

Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.