Címkék listája

Új design a facebook oldalaknak - mi már megkaptuk...

Néhány nappal ezelőtt amikor a facebook oldalunkat meglátogattam, egy üzenet fogadott, miszerint mostantól lehetőségem van váltani az új oldaldesignra. Mivel a facebooktippek.hu oldalon már többször írtak az új design érkezéséről, így persze meg sem voltam lepve, pontosan tudtam hogy mire számíthatok.

Bejegyzések

Az egyik legszembetűnőbb változás, hogy a bejegyzések mostantól egy hasábban fognak megjelenni, ahogyan már egy ideje a személyes profilokon is. Jobb oldalt fogunk látni minden olyan tartalmat, amit az adott oldal posztolt ki, és bal oldalt az egyéb kiegészítő dobozokat, mint pl. a legutóbb feltöltött képeket, a likeok számát, stb.

Oldalsáv

Itt kaptak helyet az egyéb elemei az oldalnak: ismerősök akik likeolták az oldalt, információk kivonata, alkalmazásdobozok, legfrissebb képek, jegyzetek, az oldalon mások által megosztott tartalmak, valamint az oldal által kedvelt egyéb oldalak. Ezen dobozok sorrendjét persze át is rendezhetjük kedvünkre, kivétel az első két dobozt. Amikor már nincs több elem az oldalsávon, akkor már csak a bejegyzések gördülnek, az utolsó doboz pedig bal oldalon ott marad, és ez vet fel pár érdekes kérdést. Mi a fontosabb? Egy adott doboz legyen felül, vagy inkább maradjon fix bizonyos mennyiségű görgetés után? Minden esetben más persze a válasz.

Fejléc

A cím, kategória, valamint a gombok teljesen áthelyeződtek a borítofotóra, ami előny és hátrány is lehet egyszerre. Mostantól a profilkép is jobban rálóg a borítófotóra, így célszerű elgondolkodnia mindenkinek egy új design kialakításán. A borítókép alatt helyet kaptak fülek, amik kicsit hasonlítanak a régi alkalmazás dobozokra. Ennek előnye, hogy a sorrendjüket átrendezhetjük kedvünkre, azonban hátránya, hogy nem tartozik hozzájuk kép. Az idővonal és az adatlap füleken kívül a fennmaradó két helyre bármilyen fület elhelyezhetünk, és persze ezek után a további alkalmazások egy lenyíló listában lesznek elérhetőek.

Felületek

Minden egyes felület fölött mostantól látható lesz a borítókép. A saját alkalmazásaink megdesignolásánál mostantól mindenképpen meglehetősen fontos lesz összehangolni tehát az arculatot. Ennek ellenére persze azért marad még szabadságuk az alkalmazások készítőinek, ugyanis a maradék hellyel persze még mindig szabadon lehet gazdálkodni.

Ezek volnának a főbb újításai a megújult külsőnek. Amennyiben valami érdekes változást észrevettetek még, akkor osszátok meg velünk bátran a komment szekcióban.

Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.