Címkék listája

Ismét valami pozitív: Jappancs munkái

Sokszor írunk mostanában arról, hogy milyennek kellene lennie egy igényes blognak, azonban amikor eljön az az idő, hogy példálózzunk, akkor többnyire nem tudunk jó munkákat bemutatni, vagy ha tudnánk, akkor sem szoktunk. Ideje tehát, hogy most kicsit változtassunk ezen.

Persze tudom, ez a bejegyzés akkor lenne teljes, ha véleményezném a szokásos szempontsorom alapján mind az öt blogot amikkel most foglalkozni fogok, azonban ez meglehetősen idő- és helyigényes lenne, szóval most nem lesz akkora értékelés, főleg hogy nem is ez a célja ennek a posztnak. Persze azért ami feltűnik pozitívum és negatívum, azt mindenképp meg fogom említeni.

Mely blogokról lesz szó?


Mi bennük a közös?

Az írójuk... igen, nagyjából ennyi. A felhasználóneve Jappancs, ezen kívül nagyjából semmi egyéb információ nincs róla. A blogger profilja nagyjából teljesen üres, még egy elérhetőség sincs rajta. Viszont most nem ő maga a lényeg, hanem a blogjai, amik viszont egyáltalán nem üresek. A fentebb linkelt 5 blog között akadnak szebbek, kevésbé szépek, régebbiek, újabbak, azonban mindegyik egész igényes, ezzel is érdemelték ki ezt a bejegyzést.

Dicsérő blog

Egy egész igényes designt láthatunk, bár volna még rajta mit fejleszteni. Koncentráljunk azonban most kicsit a tartalmára a dolognak. Tetszik az ötlet, hogy próbálsz inkább a pozitívumokra koncentrálni. Ezzel alapvetően egy jó érzést keltesz az olvasóban. Persze kérdéses hogy mennyire eredményes a dolog, mert ha az ember egy pozitív hangvételű tartalmat olvas, akkor ez adhat neki önbizalmat, azonban kevésbé veszi észre a bejegyzésben megbújó tényleges kritikát, azonban mindenképp ötletes kezdeményezés.

Novellák és egyéb agymenések

Ismét ne a designnal foglalkozzunk, ugyanis az nincs. ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a Jappancs prioritási listáján ez az utolsó honlap. Nem is nagyon szeretném ragozni, aki szeretné, az lessen be és olvassa el a tartalmat, szerintem teljesen rendben van, evvel a bloggal most nem is szeretnék sokkal bővebben foglalkozni, és nem is tudnék, szóval nézzük a harmadikat.

Tintavarázs (fordítás)

Egy fordítással foglalkozó blogra tévedtünk. Persze egy eredetileg pénzért árult könyv ingyenesen elérhető magyar fordítása vet fel jogi kérdéseket, azonban most ebbe ne menjünk bele. Design tekintetében ezen is lehetne még csiszolni egy kicsit, azonban ami a leginkább feltűnt, és ami miatt ez az egész mai bejegyzés születik, az az író hozzáállása, és ez minden blogjából valamennyire látszik. Látszik, hogy van benne elszántság, és ez az ami manapság a legtöbb blogtulajdonosból hiányzik.

Jappancs kritikái

Ellentétben a dicsérős oldallal, ez egy teljesen hétköznapi kritikablognak mondható. Néhol kicsit lehetne csiszolni a mondatok tagolásán, de ezt leszámítva szerintem rendben van, és ami engem személy szerint meglep, hogy egész értelmes kritikák vannak itt. Persze pár dolgot ki lehetne kicsit jobban fejteni, de összességében nagyjából helyén valónak találom tartalmilag a véleményeket. Ja és a bejegyzéstörésnél megjelenő link szövegét állítsd át, mert nálad is a blogger eredeti hibás fordítása látható.

You're the best

A hover effekt miatt rámutatáskor sok kép olvashatatlan, de ezt leszámítva ez a blog is szerintem kb. rendben van, és itt is kiemelném, hogy a tartalmon az látszik, hogy az író ezt elszántan csinálja, tudja hogy mire vállalkozott, és szereti csinálni. Ezek a legfontosabb dolgok egy blognál. Sok olyan honlapot látok mostanában, amiken nagyon látszik hogy erőltetett, a bloggernek semmi kedve az egészhez, stb. Érdeklődés és kedv nélkül nem lehet minőségi tartalmat előállítani.

Összefoglalva

Gratulálok a munkáidhoz Jappancs, sok sikert a jövőben! Vannak még dolgok, amiken lehetne csiszolni, de összességében nem rossz amit csinálsz. Benned megvan az a szintű elszántság, ami egy (vagy több) blog vezetéséhez szükséges. Ha bármi kérdésed van, vagy segítség kell, akkor nyugodtan felveheted velem a kapcsolatot a bejegyzés alatti hozzászólásoknál, esetleg emailben az info@edemmester.hu címen, vagy bármely egyéb elérhetőségünkön. Ennek a bejegyzésnek nem a kritizálás volt a célja, de természetesen igény szerint akár a te blogodat, akár bárki más blogját szívesen véleményezzük, az evvel kapcsolatos információk IDE KATTINTVA érhetők el.

Ajánlott bejegyzések

2 megjegyzés :

  1. Szia!
    Hálás köszönetem, bár nem érdemlem meg ezt a kedves bejegyzést.
    A felhasználói fiókom fejleszteni fogom. A többi hibát, pedig javítom. :)

    VálaszTörlés

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.