Címkék listája

"Miről írjak blogot?"

Ezt a kérdést egyre többet látom, ahogy böngészek az interneten, ezért itt az idő, hogy egy kicsit foglalkozzunk vele. Bár már régebben volt egy bejegyzésünk hasonló témában, ez IDE KATTINTVA olvasható, azonban van azért még mit írni a kérdéssel kapcsolatban.

Amiről tudunk írni

Semmiképp ne erőltessünk olyan témákat, amikhez nem értünk, vagy amikkel nem foglalkozunk szívesen. Annak, hogy különböző oldalakról összemásolunk bejegyzéseket, semmi értelme. Lehet hogy azt érezzük, hogy híresek vagyunk egy kupac összeollózott tartalommal, de tulajdonképp akkor nem mi vagyunk híresek, hanem az bejegyzéseink eredeti írói. Meg persze ilyenkor könnyen beleütközhetünk az alkotókat védő szerzői jogi törvényekbe. Tehát ha blogot írunk, akkor írjunk blogot, ne másoljunk blogot.


Akkor írjunk, ha elszántak vagyunk

Semmi értelme elkezdeni egy blogot, majd 10 bejegyzés után otthagyjuk. Ha nincs bennünk elszántság, akkor nagyjából felesleges belekezdeni a dologba, mert ha minden ötödik poszt után új honlapot nyitunk, akkor az eddig felépített olvasói bázisunkat minden váltáskor elveszítjük, vagy ha esetleg nem is teljesen, de nagy a lemorzsolódás mindenképp. Ha elkezdtünk valamit, akkor csináljuk is. Ha pedig nincs hozzá erőnk, felesleges belekezdeni.

Kapcsolódó bejegyzés: Nem kevés az a két hónap?

Ha van elég energiánk

Egy blog nem csak bejegyzésekből áll. Foglalkoznunk kell valamilyen szinten a külsővel, fogadnunk kell a reakciókat, célszerű őket lereagálni, majd igény szerint utána jön a marketing. Ezek mind energiát igényelnek, tehát célszerű csak akkor belevágni az egészbe, ha úgy érezzük, hogy mindezt igényesen végig tudjuk csinálni, és tudunk olyat írni, ami a csendnél értékesebb.

Összegzés

Nem akarok elrettenteni senkit a blogírástól. Ennek a bejegyzésnek nem az a célja. Mindössze szeretnék rávilágítani ennek az egésznek a lényegének. Arról írjunk, amiről szeretünk írni, és amiről tudunk írni. Ha igényes amit csinálunk, akkor van esélyünk bármit is elérni. Sok sikert kívánok tehát mindenkinek aki mostanában indítja el a blogját, remélem sok blog lesz ami több mint 2 hónapig fog működni, és remélem hogy értelmes tartalommal tudjátok feltölteni az oldalaitokat, amit ti írtok. Ha bármi segítségre van szükségetek, akkor pedig keressetek bátran.

Email: info@edemmester.hu
Facebook oldalunk, twitter profilunk, YouTube csatornánk, Google+ oldalunk, Pinterest profilunk, stb. elérhető a Közösség oldalunkon.
Poet (és társoldalai): edemmester
Gyakorikérdések: edemmester
Csábításból jeles: edemmester
Stb.

Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.