Címkék listája

Érdemes vendégcikket írni/megjeleníteni?

Vendégcikknek nevezzük azokat a cikkeket, amiket nem egy blog vagy portál szerkesztője vagy szerkesztősége ír, hanem egyéb külsős személyek, mint pl. a főszerkesztő barátja, stb. A kérdés már csak az, hogy érdemes-e vendégcikkeket megjeleníteni, és érdemes-e írni.

Írás

A vendégcikkek többnyire normális cikk formájúak, mindössze az aljukon vagy tetejükön fel van tüntetve, hogy ki a bejegyzés írója, és éppen ezért is lehet érdemes foglalkozni ezekkel. Ha írunk egy bejegyzést valakinek az oldalára, akkor azt aláírhatjuk a saját felhasználónevünkkel, és linkelhetjük a saját blogunkat. Így tehát elérhetjük a munkánkkal a másik blog olvasóit, és utána megismertethetjük velük a saját honlapunkat, tehát hirdetési megoldásnak csodálatos.

Megjelenítés

Vannak honlapok, akik semmi mást nem csinálnak, mint külsős emberektől vendégcikkeket gyűjtenek, és ezeket jelenítik meg. Hogy ilyen oldalt érdemes-e csinálni, arról nem nagyon tudok nyilatkozni, mert nem próbáltam. Előnyös lehet, mert sok embertől sokszínű tartalom gyűlik össze, viszont a blog mögött álló személy vagy csapat tulajdonképp nem lehet erre büszke, mert ez nem az övé. Amennyiben azonban egy hagyományos honlapon jelenítünk meg vendégcikkeket, az határozottan előnyös lehet számunkra, ugyanis ha mi nem érünk rá, akkor sem marad a honlapunk tartalom nélkül, ha megosztunk egy-két külsős tartalmat.

Tisztázás

Vendégcikk az, amit a szerzője eleve evvel a céllal írt, és evvel a céllal "odaad" egy blognak. Az nem vendégcikk, ha egy másik blog bejegyzéseit átmásoljuk a saját oldalunkra és ott közzétesszük. Attól, hogy esetleg odaírjuk alá a szerző nevét, még nem minősül méltányos használatnak! 


Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.