Címkék listája

Tanévnyitó 2014-2015 #1

Hivatalosan is kijelenthetem, hogy ma túl vagyok az első idei tanévnyitón... Várjunk... edemmester iskolájában több évnyitó van? A válasz persze NEM, a mai napi nem az én iskolámé, hanem egy kis kellemes hangulatú vidéki általános iskoláé.

Valami hihetetlenül élveztem az egy órás ünnepséget. Persze lehet hogy ez most így érdekesen hangzik, hogy mit lehet élvezni egy idegen évnyitón. Egyrészt nem volt teljesen idegen, hisz ha az lett volna, akkor valószínűleg itt sem lettem volna, másrészt pedig még sajnos nem volt lehetőségem megtapasztalni egy igazi falusi iskola hangulatát, vagy épp annak a rendezvényeinek hangulatát.

Bárki bármit is mond vagy érez, nekem csodálatos élmény volt hogy ott ülhettem a kis épületek között, és hogy meghallgathattam az igazgató szavait. Végighallgathattam az emléktábla avatást, az elsősök eskütételét, valamint a diákok műsorait. Nem tudom, hogy miért volt ez számomra ekkora élmény, de teljesen hihetetlen érzés volt.

Érdekes volt persze látni a meglehetősen kis létszámú osztályokat, érdekes volt látni hogy az iskola több kisebb épületből áll, érdekes volt látni az udvart, a kis bekerített otthonos területet, és mindent, ami ezt a helyet szerintem egy igazi falusi iskolává teszi. Kíváncsi lennék arra, hogy milyen lehet egy ilyen helyre járni, sajnos még nem volt szerencsém megtapasztalni. Ki tudja, talán egyszer majd lesz valami ürügyem amivel esetleg beleshetek majd iskolaidőben is egy ilyen helyre, amikor minden tele van gyerekekkel. Nem tudom elképzelni, hogy milyenek lehetnek az órák, milyen lehet az itteni közösség, stb.

Én is jártam vidéken iskolába, de az ehhez képest meglehetősen városias volt, nem látszott rajta ennyire, hogy egy falusi iskola, falusi diákokkal, és falusi tanárokkal. Van valaki esetleg az olvasóink között, akinek már van tapasztalata, járt esetleg ilyen helyre? Ha igen, akkor lenne olyan kedves, hogy megosztja a tapasztalatait, gondolatait odalenn, a hozzászólások között? ;)


Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.