Címkék listája

Megint *taps-taps* blogger világ

Gondolkodjunk csak egy kicsit, hogyan is kellene manapság kinézni a blogok designelemeinek a forrásmegjelölésének, ha TÉNYLEG minden forrást feltüntetnénk. Rendszeresen látni a designblogokon, hogy egyes kész HTML kódokohoz forrásmegjelölés kérettetik. Akkor nézzük meg, hogy hogyan kéne festenie ennek.

Szóval valaki, aki ehhez ért, (ez lehet akár a mi csapatunk tagja is) létrehoz egy kódot, majd azt megosztja az interneten forrásmegjelöléssel. Ezt tovább osztja egy népszerűbb designblog, persze ők is kérik a forrásmegjelölést, majd ezt tovább osztja egy kevésbé népszerű designblog, majd onnan egy designer elhelyezi egy blogon. Eredményében tehát akkor kellene lennie a kódnak (tegyük fel hogy ez mondjuk egy menü), majd alatta...


Készítette: Minta1
Forrás: Minta2
Forrás: Minta3
A designt készítette: Minta4

Ez egy hétköznapi eset, tegyük fel, hogy csak 4 ember kezében járt a kód közzététel előtt, akkor most még egy annyira nem népszerű dologról beszélünk. Viszont sok helyen a kód akár 5-10 emberen is keresztül megy, akár módosításokon is átesik, azonban az eredeti forrásmegjelölés mindig lekopik, és csak az utolsó (vagy az sem) marad meg. Akkor biztosan feltüntettük a forrást? Persze ez más dolgokra is vonatkozik, azonban itt internetes bloggeres viszonylatban talán ez jön szembe velem a legtöbbször. Kedves bloggerek: biztosan ez a cél?

Ui.: a mi generátoraink által készített kód tartalmazza a szükséges forrásmegjelölést, további megjelölés nem szükséges.

Ja és ha unatkozol, akkor less be ide is:

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.