Címkék listája

Díj #3 - Köszönjük!

Itt az idő hogy harmadszor is köszönetet mondjunk, megint egy díj ütötte a markunkat, immáron harmadszor, és szokás szerint ismét Lucinda nevéhez fűződik a dolog. Már az előző kettő is okozott némi fejtörést, de a mostanit átolvasva azt hiszem ez még a korábbiaknál is több fejtörést fog igényelni, no de vágjunk is bele.

Szabályok

Köszönd meg a díjat!
Írj magadról 10 dolgot!
Válaszolj a 10 kérdésre!
Tegyél fel 10 kérdést!
Küldd tovább!

Írj magadról 10 dolgot

0. Még mindig ez a legnehezebb feladat...
1. Sokat gondolkodom azon, hogy hogyan lehetne egy ténylegesen működő szerkesztőséget felépíteni, de sajnos a mai napig még nem találtam megoldást.
2. Nem szeretek videót vágni, ha tehetem akkor minden munkát a videó felvételekor végzek el, megállítom a felvételt ahol amúgy vágni kéne, majd folytatom ott, ahonnan folytatnám, így megspórolom az utómunkát. Lustaság.
3. Régebben nem szerettem visszahallgatni a saját videóimat. Most már esetenként megnézem őket.
4. Volt anno olyan időszak, amikor a YouTubeot akartam elsődleges platformként használni tartalom közzétételére, viszont végül mégis a blog mellett döntöttem.
5. Az utóbbi időben kevesebbet foglalkozom blogok olvasásával, mint régebben.
6. Egy-egy hozzászólás mindig nagyobb örömmel tölt el, mint bármennyi megtekintés.
7. Nem hittem volna, hogy még ennyi idő után is élni fog a blog, de örömmel tölt el.
8. A kevésbé fontosabb dolgokhoz mindig kevésbé vagyok lusta, mint a fontosabbakhoz.
9. Sokszor érzem azt, hogy a kevesebb alvás után kipihentebben ébredek, mint ha többet aludnék. Tehát vagy kevés, vagy nagyon sok, de semmi köztesnek nincs jó vége. :D
10. Inkább az az éjszaka ébren maradó, később kelő ember vagyok, nem a korán kelős fajta.

Válaszolj a 10 kérdésre

1. Sokat változott a jellemed tavalyhoz képest? Ha igen, mi az amiben leginkább észrevetted magadon, hogy ma már máshogy gondolkodsz róla?
Egyértelműen sokat változott, de nem feltétlenül tudom pontosan meghatározni, hogy miben vettem ezt a leginkább észre. Igazából számtalan területen fejlődött a gondolkodásmódom, többnyire külső hatásoknak köszönhetően, amit a legjobban látok ebből, az talán az emberi kapcsolatokhoz való viszonyulásom változása.

2. Meg vagy elégedve az egész éves teljesítményeddel az iskolában? Ha nem, mi az amit jövőre biztosan másképp csinálnál?
Is-is. Nem mondom hogy jól teljesítettem, mert nincs így, és mindenképpen szeretnék javítani a humán vonalon, de a reál oldallal, ami közelebb áll az érdeklődésemhez, teljes mértékben elégedett vagyok, és úgy gondolom, hogy talán a reál oldali erősségeimet valamilyen szinten előnyömmé tudnám kovácsolni a gyengébb eredményű tárgyakban is, mindössze fel kell fedezni a köztük rejlő kapcsolatot.

3. Vannak már terveid a nyárra, amiket biztosan meg szeretnél csinálni idén? Ha igen, mik ezek?
Tervek általában vannak. Hogy ebből mennyi sikerül is, az más kérdés. Dolgozom most néhány olyan projekten, ami a bloggal, illetve az online jelenléttel kapcsolatos, ezekről majd a tervek szerint nyár második felében, illetve ősszel tudok nyilatkozni, ezen felül pedig igazából szabadidős tervek nem nagyon vannak. Persze jó lenne találkozni különféle ismerősökkel, mert az mindig boldogsággal tölt el, de ettől függetlenül nyilván azért mást is fogok csinálni nyáron. Ha valaki akkor ezt eszembe juttatja, akkor erről még nyár végén esetleg mesélek.

4. Vásároltál a közelmúltban? Ha igen, mire költötted a pénzed? Ha még nem szerezted be, amit egyébként mindenképpen meg szeretnél vásárolni az elkövetkezendő időszakban mik azok?
Olyan komolyabb beruházás emlékeim szerint nem volt az utóbbi időben, legalábbis az Arduino Nano és a HC-SR04-es távolságmérő szenzoron kívül, ez utóbbiról a FB oldalunkon anno már nyilvánítottam véleményt néhány kép társaságában. Természetesen még egy csomó mindent vehetnék, csomó jó ötletem van még amik igényelnék bizonyos termékek beszerzését, de ezek még egyelőre várni fognak egy darabig.

5. Inkább rendszerető vagy, vagy esetleg " A zseni átlátja a káoszt." mondásunkat képviseled?
Szeretni szeretem a rendet, tök jó hogy mindent megtalálok, csak rendet rakni nem szeretek, úgyhogy általában inkább a második kategóriába illek, bár vannak olyan dolgaim, amikre nagyon odafigyelek, és amiket mindig rendben tárolok.

6. Mit olvastál utoljára? Mi a véleményed róla, tetszett? Kiknek ajánlanád?
<= Ez volna a könyv amit legutóbb olvastam, és még ha nem is feltétlenül értek minden szavával egyet, alapvetően tetszett, és úgy gondolom, hogy érdemes lehet elolvasni bárkinek, főleg akkor, ha esetleg az emberi kapcsolatok terén problémáink vannak. Szerkesztőségünk Nórija beszélt anno erről a könyvről, nem olyan hosszú, érdemes rászánni azt a pár órát. Igazából az ajánlót már megírtam hozzá, de a közzététele még egyelőre várni fog egy kicsit... persze ami késik, nem múlik :)

Ezen kívül pedig jelenleg olvasom Andrea J. Buchanan Waking up - A short story című történetét, amit nem neveznék szokásos értelemben vett könyvnek, hosszából adódóan, majd erről is lesz ajánló.

7. Kávé vagy tea? Miért?
Tea. Egyszerűen azért, mert nem szeretem a kávét. Tea bármilyen formában, tejes tea, ízesítetlen tea, íresített tea, fekete tea, zöld tea, gyümölcstea, kávé pedig sehogy, nem szeretem.

8. Szeretsz ajándékozni? Kit és mivel leptél meg legutóbb? Miért döntöttél amellett amit vettél készítettél?
Khm... nem tetszik az eredeti kérdés, kicsit kozmetikáztam rajta. Legutóbb egy barátnőmet ajándékoztam meg egy saját készítésű mécsestartóval és egy szívecskés mécsessel. Megihletett a sarokban csücsülő gipszes doboz, és mivel tudtam, hogy szereti a gyertyákat, így egyik hétvégén munkához láttam. A mécses pedig egy eredeti sárga mécsesből és egy eredeti pirosból készült egy kis véséssel és viaszöntögetéssel. Ajándékozni egyébként szeretek, viszont általában előnyben részesítem a kézzel készült dolgokat. Anno gondolkodtam már hogy néha egy-egy DIY videó vagy poszt is kikerülhetne a blogra, talán majd idővel erre is sor kerül.

9. Próbálkoztál már történetírással is? Ha igen, hogy tetszett, melyiket érzed jobban magadénak és miért?
Igen, erről az első díjas bejegyzésben már szóltam is pár szót. A dolog úgy kezdődött, hogy már javában futott ez a blog (és nem ez volt a legelső blogom, tehát foglalkoztam már ilyen dolgokkal egy ideje) amikor felvettek a gimibe ahová most járok, majd szépen lassan elindult az osztály összeismerkedése facebookon. Az egyik osztálytársnőm írogatott folytatásos történeteket, amik felkeltették az érdeklődésemet, és kicsit olvasgattuk egymás blogjait, majd azt mondta, hogy szerinte tudnék történetet is írni, mire megígértem neki, hogy megpróbálom. Ekkor készült ez az első történetem, ami igazából elég borzalmasra sikeredett itt-ott, helyenként meg egész igényes, talán ez a hajnali 2 körüli írás következménye volt. A történet bő 4 oldal, egyáltalán nem boldog a vége, és így utólag a minőségétől függetlenül sokat jelent nekem, épp nemrég gondolkodtam rajta, hogy esetleg újraírom. Azóta próbálkoztam egy történetes bloggal is, de az idő hiányában végül mondhatni elhalt, de erről már anno írtam az első díjnál.

10. Van kedvenc film-/mese-/könyvbeli hősöd? Ha igen, miért különleges a számodra?
Hogyan definiáljuk a hős fogalmát? Vannak olyan szereplők, akiket kifejezetten szeretek, vagy akiket valamiért tisztelek, de igazából nem feltétlen hétköznapi értelemben vett hősök. Kifejezetten kedvelem például Daisy a Giftből (Gift ajánlóért klikk ide), de Ő nem egy hétköznapi értelemben vett hős. De akit érdekel, az olvassa el bátran, és döntse el maga, hogy hősnek tartja vagy sem. :) (digitális formában Magyarországról is beszerezhető)

Tegyél fel 10 kérdést

1. A könyveket vagy a filmeket részesíted előnyben?
2. Fontosnak érzed, hogy a blogod jelen legyen a közösségi oldalakon?
3. Az igazi (=nem internetes, hanem valóéletbeli) ismerőseid olvassák a blogodat, illetve szoktak esetleg visszajelzést adni róla?
4. Milyen témájú honlapokat böngészel legszívesebben?
5. Mit gondolsz, az emberek zenei ízlése kapcsolatban áll a személyiségükkel?
6. Szoktál idegen nyelven olvasni akár könyveket, akár online tartalmakat? Miért?
7. Szeretnél a jövőben főállásban írással foglalkozni, vagy a blogolást inkább megtartanád hobbiként?
8. Gondolkodtál már azon, hogy az írásaidat esetleg nyomtatott formában is közzétedd, megjelentesd?
9. Próbálkoztál már szöveges/képes tartalmak helyett videókat gyártani?
10. Mi a célod a blogoddal?

Küldd tovább

Őszintén bevallom, hogy mostanában kevés blogot olvasok, így ez lesz talán a legnehezebb feladat. A díjat nekik küldöm:
 - BeautyBeating
 - Simple Bow Tie
 - #Barátok #Rio #Szerelem

A díjat mégegyszer köszönöm :)

Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

2 megjegyzés :

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.