Címkék listája

Szokatlan könyvajánló: Waking up - a short story (Andrea J. Buchanan)

Megint egy angol iromány, ismét Andrea J. Buchanantől, amit igazából nem is feltétlenül lehet szokásos értelemben vett könyvnek nevezni, ugyanis egyrészt soha nem jelent meg papíron, tehát csak elektronikus formában szerezhető be, másrészt pedig nem egy tipikus könyv terjedelem.

Mivel soha nem volt nyomtatásban, így tényleges oldalszáma nincs, sehol fel sincs tüntetve, de A5-ös méretben kb 40-50 oldal lehet, azonban mégis megérdemli hogy írjunk róla pár sort.

A mű egy fikció, főszereplője egy Talia Troy nevű lány, aki kettesben él anyjával egy olyan világban, ahol minden lépésüket megfigyelik. A tanulás nem az iskolában történik, hanem a monitoron megjelenő holografikus robottanárok segítségével az Ultraneten keresztül. Minden diák tudja, hogy amikor 12 lesz, akkor bekövetkezik a változás... számtalan legenda terjeng arról, hogy mi is ez pontosan, azonban mire eljön az idő, Talia többet tud a dologról mint kortársai, és világossá válik, hogy egyetlen lehetőség van a világ megmentésére...felébredni.

A mű angol nyelvű, semmilyen fordításról nincs tudomásom, főleg nem magyarról, ettől függetlenül viszonylag egyszerű a nyelvezete, a Giftéhez hasonló. A mű valószínűleg a fiatal korosztálynak szól, de én bárkinek nyugodtan merem ajánlani mondjuk 12-14 éves kor felett. A történet érdekes kérdéseket vet fel, és talán jobb volna ha mi is elgondolkodnánk rajta, hisz ma ez csak egy mese, de a jövőben talán minket is egy hasonló világ fogad majd... szerintem egyikünk sem élvezné.

A könyvet ezúton kifejezetten szeretném Lucinda nevű lelkes olvasónk figyelmébe ajánlani, ugyanis kifejezetten kíváncsi lennék rá, hogy mit gondol róla, azonban hogyha bármelyik másik látogatónk kedvet kapna az elolvasásához, és írna róla egy ajánlót, akkor linkeljétek a kommenteknél nyugodtan, szívesen beleolvasok. :)

A történetet beszerezni elsősorban Amazonon tudjátok IDE KATTINTVA , de természetesen előfordulhat hogy más e-book árusítással foglalkozó webhelyről is beszerezhető. Nem olcsó, de mindenképp megéri. :)

Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

2 megjegyzés :

  1. Köszönöm a könyvajánlót! :) A témája elég meredek, semmiképp sem hétköznapi, de érdekes és tényleg elgondolkodtató. Mindenképp meg fogok vele próbálkozni, bár az idegen nyelv miatt nem lesz egyszerű.

    VálaszTörlés

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.