Címkék listája

Blogolás mobilról? Talán.

Akadnak akik az idejük nagyját telefonon élik le, és az ilyen emberek számára fontos lehet a blogok mobilról történő szerkeszthetősége. Sokan erre a kérdésre egyszerűen rávágják, hogy hát ott a blogger mobilalkalmazása, azonban a dolog sajnos ennyire azért nem egyszerű.

A blogunkat igenis kezelhetjük mobilról egy bizonyos mértékig, azonban hogy erre a blogger által kínált alkalmazás-e a legjobb választás, az egy más kérdés. Alapvetően ez az app kitűnő arra, hogy átfussuk a korábbi posztokat, azonban a bejegyzések létrehozásánál már elég korlátoltak a lehetőségeink. A bonyolultabb formázások hiánya sokszor nem jelent gondot, azonban valami igenis hiányzik amire szükségünk lenne..... A bejegyzéstörés. Megírhatunk egy egyszerűen formázott posztot, felcímkézhetjük, adhatunk neki címet, de törést nem helyezhetünk el benne, ami sok esetben igenis gondot okoz, és ez egy komoly hiány.... azonban nem orvosolhatatlan!

Van ugyanis lehetőségünk bonyolultabb formázásokat is használni a bejegyzéseinkben, illetve bejegyzéstörést is használhatunk, ha egy másik megoldáshoz folyamodunk, mégpedig az emailből történő közzétételhez. Ha ezt beállítottuk, akkor egy adott titkos emailcímre küldve is közzétehetünk bejegyzéseket, és itt már némi fejlesztői tudással használhatunk bejegyzéstörést, viszont.... ehhez egyrészt kell egy kis extra ismeret, másrészt itt pedig címkézni nem tudunk, így ez sem egy olyan megoldás, ami önmagában megállja a helyét. Lehet kombinálni a kettőt, illetve lehet APIkat használni meg miegymás, de alapvetően önmagában az egyik út sem kényelmesen járható.

Ezen megoldások egyike sem ad lehetőséget arra, hogy a blogunkat designoljuk, illetve a beállításait személyreszabjuk, azonban a tartalom alapszintű frissítése megoldható, még ha elég kényelmetlen is. Ezen felül persze a helyesírás illetve a nyelvtani dolgok is nehezebben ellenőrizhetőek, több lehet az elütés, de bizonyos szinten más megoldás híján lehet tartalmat gyártani telefonról, viszont jól át kell gondolni, hogy mikor lehet érdemes, és mikor nem.

Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.