Címkék listája

Közeleg a nyár, avagy hogyan NE töltsük a szünidőt

Ahogy az idő melegszik, és az iskola is a vége felé közeleg, úgy egyre többen nekilátunk a nyarunk tervezgetésének. Persze mindenkinek más az elképzelése az ideális szünetről, mindannyian más programokat szervezünk, de azért soha nem feledhetjük el, hogy bármennyire is szeretnénk mindent belepréselni abba a 10 hétbe, ez bizony nem kivitelezhető. Rendben, de hogyan tovább?

Kicsit körbekérdezősködtem az ismerőseimnél, hogy kinek mik a tervei, esetleg a céljai, és meglepve tapasztaltam, hogy a pihenésen, a szórakozáson, és a különböző játékbeli eredmények elérése mellett sokaknál a tanulás, illetve a pénzszerzés is ott van azon a bizonyos listán. Persze ahogy egyre idősebbé válunk, és egyre jobban kikristályosodik a jövőképünk, hajlamosabbá válunk a nyarat is egyre inkább a jövőnk formálására fordítani, ami alapvetően egy szép gondolat, de azért ne essünk túlzásokba.

Közösség

Ugye nem a facebook, meg a gépes játékok állnak a "Mit csináljak nyáron?" listád elején? Vagy mégis? STOP! Suliból hazajövetel után sokan azzal próbálják kicsit levezetni a benti feszültséget, hogy játszanak valamit. Alapvetően ez nem feltétlen jó stratégia, mert ha közelebbről megvizsgáljuk, rájöhetünk, hogy bizonyos szituációkban ez bizony csak rontja a helyzetünket, azonban nyáron főleg rossz a helyzet.

Gondoljunk csak bele... az egész életünket azzal szeretnénk tölteni, hogy virtuális embereket lövöldözzünk, vagy épp messengeren zaklassuk a haverokat, akik épp örülnének, hogy nyugodtan pihenhetnek a Balatonon? Különben is... miért tennénk azt, amit minden délután is teszünk? Ideje felkelni, irány a szabadság!

Sokan panaszkodnak róla, hogy nyáron csomó barátjukat elveszítették. Hogy a legjobb haver "szeptemberben már vissza sem ír", meg hasonlók. De kérdem én: tényleg facebookban mérjük az emberi kapcsolatokat? Miért? Ez a két és fél hónap egy csodálatos lehetőség arra, hogy végre időt töltsünk együtt, kimenjünk a partra, elmenjünk egy koncertre, vagy csak összehozzunk egy meccset a haverokkal, miért ülnénk ehelyett a gép előtt?

Magány

A pihenést is sokan tűzik ki célul, ez szerintem teljesen helytálló, kérdés persze hogy mindezt milyen formában tesszük. Volt aki azt mondta, hogy a nyári tervei nagyjából a "géppel az ölében fekszik az ágyon" szinten vannak. Hogy ez mennyire minősül pihentetőnek, az persze megint egy más kérdés, végeredményében viszont megint arról van szó, hogy "pihenés" célszóval ülünk a gép, vagy a telefon előtt, sőt, még az a minimális bűntudatunk sincs, hogy egész nap kockulunk, hisz mi csak "pihenünk"... STOP!

Mi olyat tehetünk egy laptopon, ami tényleg kikapcsol? Nézhetünk filmet, ez egy jogos gondolat. Faceb.... NEM, ez már kevésbé sorolható a pihenés kategóriába. Hallgathatunk zenét, vagy olvashatunk, de itt megint felmerül egy új kérdés... Miért olvasnánk a laptopon, amikor kiülhetünk a kertbe, akár egy fülessel zenét hallgatni, akár egy könyvvel olvasni? Ha egy kicsit szabadjára engedjük magunkat, akkor olyan világokat ismerhetünk meg így, amilyeneket a géphez nőve soha. Sőt, ha már odakinn vagyunk, akár meg is csodálhatjuk kicsit a környezetünket, van azért ott mit nézni, ha kinyitjuk a szemünket. ;)

Hogyan tovább?

Az első benyomás talán most az volt, hogy a számítógép és a nyár két összeférhetetlen dolog. Ez azért ebben a formában egy nagyon sarkított kijelentés, mert a gépet eközben használhatjuk az élményeink megörökítésére is, vagy arra, hogy megosszuk a gondolatainkat, akár egy élménybeszámolós blog, akár pár fotó, vagy rajz formájában. Az önkifejezés soha nem árt, a nyári élmények megosztásáról többet is megtudhatsz ide kattintva az adattenger.hu-n megjelent legfrissebb posztból.

Lényeg a lényeg, ne engedjük, hogy magába szippantson minket az internet, mert pillanatok alatt képes egy gyönyörű nyarat romhalmazzá varázsolni. Ne felejtsünk el élni, használjuk ki a fiatalságunkat, a nyár a legjobb lehetőség, hogy szabadjára engedjük magunkat!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.