Címkék listája

Facebook csoportok megjelenítése honlapokon - lehet ilyet?

Már többször érdeklődtek tőlem arról, hogy facebook csoportot (esetleg csoporthoz csatlakozás gombot) hogyan helyezhetnének el a honlapjukon, a mostani bejegyzésben evvel fogunk egy kicsit foglalkozni. Először szeretném leszegezni, hogy alapvetően csoporthoz való csatlakozási gomb (mármint külső oldalba beágyazható) nincs, ilyet a FB nem nyújt.

Lehetőségek ennek ellenére azért akadnak.

Használjunk oldalt

A facebook oldal és a facebook csoport két különböző dolog, az oldal a "lájkolós", a csoport a "csatlakozós". Mindkettőnek más a célja, és célszerű mindkettőt arra használni, amire való. Sokan csoportot használnak oldalak helyett (hibásan), ezért javaslom, hogy először gondold át, hogy biztosan csoportra van-e szükséged, ha nem, akkor hozz inkább létre egy oldalt, ugyanis like gombot könnyedén elhelyezhetünk bármilyen honlapon.

Linkelés

Ha mindenképp csoportra van szükségünk, akkor az egyetlen egyszerű megoldás ez. Helyezzünk el egy a csoportra mutató linket a honlapunkon. Ez nem igényel komolyabb szakmai tudást, vagy egyéb hasonlót, és sok esetben tökéletesen elegendő.

Bejegyzés beágyazása

Ez a lehetőség mindig kéznél van. Amit a facebookon meg tudunk osztani, azt be is tudjuk ágyazni a honlapunkba egy beágyazott bejegyzés formájában. Fontos azonban, hogy evvel egy bejegyzést ágyazunk be, tehát előbb egy FB oldalon VAGY személyes profilon (mindenesetben nyilvánosan) vagy bárhol máshol a FBon meg kell osztanunk a csoportot. Ekkor a bejegyzésben megjelennek a csoport adatai, és egy csatlakozás gomb. Ezt a bejegyzést aztán beágyazhatjuk az oldalunkra.

Alkalmazáscsoportok használata

Van lehetőség a facebookon alkalmazás/játékcsoportok létrehozására. Ezek tulajdonképp teljes értékű csoportok néhány extra funkcióval. Ezekre a csoportokra viszont vonatkoznak korlátozások, valamint (ami a legkomolyabb probléma) a létrehozásuk némi hozzáértést igényel, de ha egyszer létrehoztunk egy ilyet és a korlátozások ellenére ez számunkra megfelel (ritka hogy valamire egy alkalmazáscsoport nem jó) akkor használhatjuk őket egészséggel.

Ha szeretnél többet megtudni a beágyazott bejegyzésekről és az alkalmazáscsoportokról, akkor kattints ide, és olvasd el az erről szóló bejegyzést a webfejlesztői blogunkon.

Más lehetőségünk nem nagyon van facebook csoportok honlapokba történő beágyazására, úgyhogy ezekkel kell beérnünk. :)

Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.