Címkék listája

Internetadó - Ha már mindenki erről beszél...

Tegnap este ismét szétnéztem az interneten abban a reményben, hogy talán szembejön velem valami érdekes blog. Böngészésem során persze számtalan bezárt blogra is akadtam, ezek egyike volt az is, ami tulajdonképp felkeltette az érdeklődésemet. Ennek alapvetően két oka van:

1. A zenelejátszó (ami szerencsére nem autostartos - ezért nagy dicséret a blog írójának, ugyanis aki ismer, az tudja hogy mennyire utálom ha a zene magától elindul) első számát meglehetősen szeretem
2. A blog egész igényesen néz ki, legalábbis nekem egészen megtetszett úgy külsőre

Amikor beleolvastam a blog zárásával foglalkozó bejegyzésbe, akkor realizáltam magamban, hogy tulajdonképp én még nem is posztoltam semmit az internetadóról, pedig most mindenki ezen lovagol. Hát jó, talán itt az ideje nekem is állást foglalnom az ügyben valamilyen formában... tehát mit is lát akkor egy gimnazista:

Néhány éve megkezdődött egy "oktatási reform", melynek keretében módosult a NAT. Megkezdődött új tankönyvek létrehozása, amik ezerszer rosszabbak mint az eddigiek. Kinyomtatásra került egy rakás könyv, amit természetesen időben és hibamentesen nem tudnak kiszállítani, de mindegy is igazából, mert úgysem nyitnánk ki őket, mert nem sok használható dolog van bennük, ha tehetnénk, akkor inkább továbbra is maradnánk a régebbieknél. Ezen kívül bevezetésre került a mindennapos testnevelés, amit a diákok nagyon"szeretnek", és az iskolák pedig küzdenek, mert nem elég a tornaterem. Ezek után a csodálatos oktatási fejlesztésnek csúfolt valamik után az állam előállt a csodálatos ötletével, miszerint megadóztatná az internetet. Ez "tökéletesen illik" az oktatás fejlesztéséhez, ugyanis evvel már a borzalmas tankönyvek helyett használt internetes anyagoktól is elbúcsúzhatunk, ha csak nem vagyunk milliomosok. Egyszóval az oktatási reform kereteiben az állam minden tudásszerzési lehetőségtől szépen sorban megfosztja a diákjait, és evvel most teszi tönkre az országunk jövőjét, mert akik a parlamenten ülni fognak néhány év múlva, és akiken a jövőnk múlik, azok azok a diákok, akiket most megfosztanak a szabad információszerzéstől, és innentől kezdve ez egy ördögi kör, ez már szinte csak rosszabb lehet. Ha az embernek nincsenek használható könyvei és az internettől pedig el van tiltva, akkor szépen lassan elfogynak a felhasználható adatforrások, az emberek nem fogják tudni megérteni a világ és az országunk működését, és onnantól az emberek tökéletes bábjai lesznek a vezetésnek.

No de most kicsit félretéve a személyes véleményt, vannak itt egyéb érdekes kérdések is. A papír alapú csekkek kinyomtatása például egy csomó felesleges pénz és papír, helyette a számlákat egyre többen az interneten fizetik be. Ez is adatforgalom, akkor ezért is adózni kell, tehát akár az internetadó befizetéséért is. A kormány, a BKK, és az egyéb állami és/vagy államközeli cégek továbbá hirdetési platformként használják az internetet. Ha az internet adóköteles lesz, akkor ezek a hirdetések is kevesebbekhez jutnak majd el. Egyszóval tehát a jelen koncepció semmiképp nem lesz jó, és ezt idővel szerintem az államnak is be kell látnia. Az állam hatalmának a mérete a népen is múlik, és úgy néz ki, hogy ez az ötlet nagyon nem tetszik sem a népnek, sem a világnak... a fél föld rajtunk röhög.

Ebben a formában tehát ez szerintem semmiképp nem kerül bevezetésre. Egyszerűen esélytelen. Senkinek nem jó, és a nép is eléggé erős ellenállást tanúsít, úgyhogy szerintem felesleges ezen vitatkozni, és ezért bármit változtatni a netezési szokásainkon, hisz ez így úgysem fog működni, várjuk inkább ki a végét, és majd akkor gondolkodjunk el a dolgokon.

Ja és ne feledjétek! Ha az internetadót bevezetik, akkor sem fogjuk bezárni a blogunkat, mert több mint 800 nap munkáját már nem fogjuk annyiban hagyni. :) Esetleg talán elkezdjük papíron is... talán... (milyen érzés lehet papíron blogolni? Valaki már próbálta? Hmm... Egyszer ezt még ki kell próbálni)

Legyen ez a végszó, így is talán kicsit több a politikai töltet a bejegyzésben, mint amennyinek lennie kellene. Ezek az én személyes gondolataim. Ettől a ti gondolataitok eltérhetnek. A bejegyzés alatt a hozzászólások lehetőségét az esetleges politikai vagy egyéb jellegű nézeteltérések elkerülése érdekében letiltom, a személyes véleményeteket megoszthatjátok velünk privát módon emailben, vagy a közösségi oldalakon.

Technikai ui.: most mondjuk Chromeból írom ezt a bejegyzést és itt nekem vibrál a fejléc, de ez lehet hogy csak a Chrome egyik újabb renderhibája - már pár hónapja a Chrome napról napra egyre használhatatlanabbul működik... Lunascape alatt tökéletesen megjelenik... és androidon Dolphinban is... no mindegy.

Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.