Címkék listája

Mineraft: A várva várt 1.3

Bizonyára sokatoknak feltűnt, hogy az elmúlt napokban, (nem tudom mikorra kerül ki ez a poszt) kijött a minecraft 1.3.1.-es verziója. Az újításokért olvass tovább!

Magam is elkezdtem játszani az új verzióval. Elkezdtem egy új világot. A "More world options..." gombra kattintva már pár újítással találkoztam.
Magyarul ez valószínűleg kicsit másképp fest, de én angol gamer vagyok.Miután legeneráltam a teljesen sík világot bonus chest-tel, megláttam a chestet. Kép kívülről, és belülről:

Ezután feltűnhet mindenkinek az új, kategorizált inventory:

Ebben sok az érdekesség. Előkerül az új érc, az emerald, melyről majd lesz egy külön poszt is. Az emeraldból lehet emerald blokkot craftoni, továbbá egy másik újítás, az NPC-kkel történő kereskedelem fizetőeszköze. Az érc és  blokk:


Most jöjjön pár apró újítás, amit én már hiányoltam. A 4 féle fa féblokk, és lépcső. Ezek így festenek:

Ezen felül bekerült az ender chest. Ennek craftolásához obszidián és eye of ender kell. Az ender chestek lényege, hogy bárhol beteheted és kiveheted ugyan azokat a dolgaidat. Modhatni "szinkroizálódnak" egymással. (Mondjuk én nem tudom, de ha valaki tudj hogy hogy működik ez multiban az írja le kommentben!) Erről kép:



Ezzel kellően felvezettem szerintem a technikai részt, úgyhogy nézzük mi a helyzet a redstone terén. Bekerült a tripwire hook. Lényege, hogy két ilyen között kifeszíthetsz tripwire-t, ami amúgy a string (fonal) lerakott változata, és ha valaki rálép a tripwire-re, akkor a tripwire hook redstone jelet ad ki. Ez így néz ki: (a tripwire nagyon vékony, szinte alig látszik)


Sőt, most már lehet kakaóbabot ültetni. Jungelfa oldalára. És akkor most jöjjenek az újítások a könyv terén. A könyv craftolásához most már kell bőr. Azonban lehet írható könyvet craftolni. Az írható, és a már megírt könyv item:



Bekerültek a parancsok sigle plyerbe is. De ehhez pályagenerálásnál a cheat-eket engedélyeznünk kell. Sőt, mostantól  minecraft a szerverről tud fogadni textúra pack-ot.  Ezen felül vannak új dolgok a pálygenerálásban is. Bekerültek a sivatagi piramisok, a jungel templomok, és megjelentek a sivatagi NPC faluk is. Keressetek róuk képeket a neten! És most már lehet elfektetve is lerakni fát. És szerintem most ebben a posztba kb ennyi, kommenteljetek ha kimaradt valami. Sok szerencsét!

Ui.: Ja és a gravel új textúrát kapott!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.