Címkék listája

Minden amit a ChestShop plug-inról egy játékosnak tudni kell

A ChestShop sok szerveren megtalálható, és ennek segítségével könnyen elkészíthetik a játékosok a saját boltjukat, valamint ún. "AdminShop"-ok létrehozása is lehetséges, persze ez csak adminok számára. Hogy hogyan? Erről fog szólni ez a poszt.

A ChestShop plug-in lényege, mint ahogy azt már írtam, egy táblákkal működő boltrendszer, amelynek segítségével bárki készíthet saját boltot. Hogy hogyan? Ez nem olyan bonyolult. Először az alapok. Egy ilyen boltban általában bal klikkel lehet eladni és jobb klikkel vásárolni, azonban valamelyik szerveren ezek a kattintások fel vannak cserélve. Noss, ahhoz hogy egy ilyen boltot elkészítsünk, szükségünk van egy táblára és egy ládára (ami legyen levédve). Először együk le a ládát, majd töltsük fel azokkal a dolgokkal, amiket el szeretnénk adni, vagy ha csak vásárolni szeretnénk a playerektől, akkor akár üresen is hagyhatjuk. Ez után tegyünk le egy táblát a láda fölé. A táblára az alábbiakat írjuk rá:

FELHASZNÁLÓNÉV
HÁNY_DARABOT
MENNYI_PÉNZÉRT
MIT

A felhasználónév szerintem egyértelmű. Annak a játékosnak a neve, akinek a beérkező pénz jön illetve a kimenő pénz levonódik. A második sorba a hány_darabot részre egy számot kell írnunk, hogy hány itemet szeretnénk egyszerre eladni vagy megvenni. A harmadik sorban a mennyi_pénzért részhez az alábbi 3 dolgot írhatjuk:
 - B ÁR (itt az ár az az ár, amennyiért MÁSOK megvehetik a táblán álló játékostól az adott itemet)
 - S ÁR (itt az ár az az ár, amennyiért MÁSOK eladhatják a táblán álló játékosnak az adott itemet. Ez az ár eladáskor levonódik a táblára írt felhasználótól, és jóváíródik a másik felhasználó számláján.)
 - B ÁR:ÁR S (itt egyszerre lehet venni és eladni, a fentebb leírtaknak megfelelően.)
A negyedik sorba a MIT részhez pedig írjuk be annak az itemnek az ID-jét vagy az amerikai angol nevét amit eladni/venni szeretnénk. Innentől kezdve a boltunk már használható is.
Ha a tábla alatti chest-ből kifogy a termék, és valaki vásárolna tőled, akkor a ChestShop a chaten figyelmeztetni fogja erre a bolt tulajdonosát, és így ő máris feltöltheti a boltot, hogy az problémamentesen működhessen tovább.
Ezen kívül a szerveren előfordulhatnak olyan a felhasználónévnél AdminShop van írva. Ebben az esetben nincs szükség ládára. Ha valaki vesz egy ilyen boltból, akkor megkapja az itemet és levónódik tőle a pénz, azonban az a pénz senkihez nem kerül, és az az item sem volt eddig senkié, hanem akkor úgy a semmiből lesz. Ugyanez egy itt történő eladásnál, a pénz a semmiből jóváíródik és az item megsemmisül, így az ilyen boltok soha nem fogyhatnak ki az áruból vagy a pénzből.
Ilyen AdminShop-ot általában csak a szerver adminjai hozhatnak létre, a játékosok nem. Ez természetes, hisz különben mindenki ilyenekkel szerezne magának végtelen pénzt, aminek pedig semmi értelme.
Így működnek ezek a ChestShopok, remélem hogy nem felejtettem ki semmit a posztból. Jó szórakozást és boltolást! ;)

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.