Címkék listája

Az 1.6 nagy falat a saját klienseknek?

Az utóbbi időben kijött az 1.6, ami sok programozástechnikai változást tartalmazott. Ez a mojangnak oké, de mi lesz most a saját kliensekkel? Na ez már jó kérdés, ebben a posztban erről írok pár szót.

Az az igazság, hogy az 1.6 valóban sok mindent megváltoztatott, ezért a klienskészítőknek nem lesz könnyű dolguk. Sokféle kliens létezik a minecrafthoz. Léteznek ugye a nagyok, pl. amit használni szoktam a Mineshafter, valamint a magyar körökben elterjedt hu-minecraft, de vannak kisebb kliensek is. Ilyen például a MesterMC, a LazuritCraft, a CoolCraft, és a Legendary MC, valamint még sorolhatnám. A "nagy" kliensek valószínűleg egyszerűen tudják majd kivitelezni az ilyen jellegű "átállást", azonban a kisebbeknél ez már elég nagy gondokat jelenthet. Persze a kis kliensek sem olyan kicsik, a LazuritCraft kliense, a Lazurit-Main már 7000 regisztráló fölött jár. Mint megszokhattuk, azért a szerverek sem szoktak azonnal átállni az új verzióra, mert ugye míg kijön a bukkit meg az összes plugin, az idő. Az ilyen szervereknek még nem lesz túl nagy gondjuk az átállással. A kliensek egy részénél viszont tapasztalom, hogy időigényes. Nem megy olyan könnyen ez az átállás dolog. A klienseket bizonyos mértékben módosítani kell. Ez így történt a mineshafter esetében is, azonban itt meglehetősen gyorsan. Új launchert kellett letölteni. Itt azonban ez a launcher tökéletesen működik, hibamentes. Amit a hu-minecraft csinált, az szégyen, de erről nem szeretnék írni, valaki látta a facebook oldalukat, valaki nem, de szerintem amit művelnek az már gyerekes. Na mindegy. Úgyhogy aki olyan klienst használ ami még nem állt át, annak kis türelmet, ha még fejlesztik akkor valószínűleg a jövőben megtörténik a váltás, ha nem akkor meg nem. Ahol én játszom az Old Legends-en még nem volt váltás, de ki tudja, talán majd a közeljövőben. Addigis jó szórakozást!

(a saját kliens tartalmazza)S2 Old LegendsLegendary MChttps://www.facebook.com/mc.legendary.huVAN, és CSAK azzal lehet feljönniMivel a szerverre csak a saját kliensével lehet feljönni, ezért az IP címet nem írtam ide ki.

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.