Címkék listája

OFF! Ismét facebook SPAM terjed - Részletek és eltávolítás

A FACEBOOKon ismételten elkezdett terjedni egy spam az üzenőfalakon. Ez egy linkrövidítős hivatkozás, amire aki rákattint, az látni fog egy videólejátszó oldalt, fölül egy figyelmeztetéssel, hogy a videó lejátszásához telepíteni kell egy bővítményt. NE TELEPÍTSÉTEK! Olvasd tovább a részletekért.

A kiegészítő Watch Video App néven található meg a chrome webáruházában. Aki letölti, annak a bővítmény kitesz posztokat az üzenőfalára, amikben a "videólejátszó" oldal linkje található meg, és megjelöli benne véletlenszerűen az ismerőseinket. Egyszeri telepítéssel akár 8-10 poszt is kerülhet a falunkra, vagy még több. A bővítmény azonban trükkös. Nem hagyja magát letörölni. Ha be akarsz menni a beállításokba vagy a bővítménykezelőbe úgy hogy már a bővítmény települt, akkor azonnal át fog irányítani a youtube-ra, azaz nem fogsz tudni hozzáférni a beállításaidhoz. Akkor hogyan is szedheted le? Ez rendkívül egyszerű.

1. Nyisd meg a menüt, majd vidd az egeret az Eszközökre, és a lenyíló almenüben válaszd a Feladatkezelőt.
2. A megjelenő ablakban válaszd ki a "Bővítmény: Watch Video App" című sort.
3. Kattints a "Folyamat befejezése" gombra.
Ekkor fel fog jönni egy kis ablak jobb alul, ezt X-eld ki. NE KATTINTS AZ ÜZENETRE!
4. Nyisd le a menüt, vidd az egeret az Eszközökre, majd kattints a Bővítményekre.
5. Nyomd meg a Watch Video App melletti Eltávolítás gombot.
6. Gratulálok! Készen vagy!

Remélem segítettem. Ne feledjétek! Óvakodjatok az ilyenektől! Nincs veszélyes vírus, csak óvatlan felhasználó! További jó internetezést!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.