Címkék listája

OnLive - Játék a felhőben

Gondoltál már arra, hogy játszhatsz ugyan azokkal a játékokkal a gépeden, a telefonodon, és a TV-den? Gondoltál már arra hogy elérheted a játékbeli mentésedet bárhonnan? Gondoltál már arra, hogy olyan játékokkal is játszhatsz amiket nem bír el a géped? Üdvözöllek a Cloud Gaming világában!
Bizonyára sokan tároltok fájlokat felhőben, még ha nem is feltétlen gondoltok erre. Ugyan ezt a technológiát használja az OnLive

Mi az a felhő?

A felhőben (mármint a szó számítástechnikai értelmében) történő adattárolás lényege, hogy az adatainkat feltöltjük egy tárhelyre, mint például a Google Drive vagy mediafire. Azon a webhelyen ahova feltöltöttük őket, együtt látjuk minden fájlunkat, azonban a valóságban a fájljaink, és az összes felhasználó fájljai sok szerveren vannak, melyik fájl épp melyiken. Ezek a szerverek általában a világ különböző pontjain vannak, így ha egy szerver megsérül, azzal nem veszik el az összes tartalom. Vannak persze olyan felhő felépítések is, amelyekben minden fájl legalább két szerveren van eltárolva, ezzel tovább növelve a biztonságot.

Hogyan lehet felhőben játszani?

Ahoz hogy elindítsunk egy játékot az OnLiveon, ahoz szükségünk van az OnLive kliensre, valamint egy felhasználóra, amit ingyenesen létrehozhatunk. Amint elindítjuk a klienst és bejelentkezünk, számtalan játékot megvásárolhatunk, vagy kipróbálhatjuk őket fél órára ingyenesen. Amikor elindítunk egy játékot, akkor viszont a játék nem a saját gépünkön fog futni, hanem egy szerveren, amire te rá vagy jelentkezve az OnLive kliensen keresztül. Így bárhonnan játszhatsz az itt megvásárolt játékaiddal, akár androidon is. Az összes mentésed is a szerveren tárolódik, így azokhoz is bárhonnan hozzáférsz. Mivel a játék a szerveren fut, így nem is terheli le annyira a gépünket.

Összegzés

Számtalan előnye van ennek a rendszernek. Persze hátulütője, hogy folyamatos élő internetkapcsolatra van szükség, azonban ezzel manapság majdnem mindenki rendelkezik. Lehetséges hogy a közeljövőben meg is vásárolok egy játékot az OnLiveon. Amint ezt megteszem, természetesen jelentkezni fogok a hosszabb távú tapasztalataimmal. Addig is jó játékot!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.