Címkék listája

Merre halad a YouTube közösség, avagy meddig süllyedhet még...

A YouTube-on (főleg a gamer csatornákon, de most már máshol is egyre inkább) ismét kezd úrrá lenni a minőségtelen tartalom és a sok fölösleges egymást ok nélkül szidalmazó komment, amik sokszor csak egy szóból állnak: "szar" De meddig süllyedhetünk még? Vagy van kiút?
Ezeket a kérdéseket sokan felteszik maguknak, azonban nem igazán lehet rájuk egyértelmű választ adni. Ennek ellenére én megpróbálkozom ezzel.

Mit takar a minőségtelen videó

Erre a kérdésre sokan tudnak válaszolni, akik elég sok időt töltenek el a YouTube tartalmainak böngészésével. Az igénytelen kategóriába tartozik például a kamerával felvett monitor esete, főleg ha a háttérbe be hallatszik a TV és esetleg még vissza is csillan a lámpa a monitoron. Ide tartozik még az a vlog videó ami full sötétben készül és szinte semmi nem látszik rajta (persze ahol ez nem direkt van így), valamint azok a vlogok amiknek nincs semmi tényleges tartalmuk csak jajj kéne már valami videó. Ide tartoznak még azok a videók is amik csak arról szólnak hogy iratkozzatok föl meg lájkoljatok, és akkor majd nagyon boldog lesz mindenki. 

Mit értünk az értelmetlen kommentek alatt

Például az ilyeneket:
 - "szar"
 - "béna vagy, iratkozzatok föl inkább rám"
 - "geci állat nagyon gagyi ami csinálsz, húzzál el a youtuberól"
 - Végül hogy egy haverom videója alól is idézzek: "na ne ennyi vagy te buzi geci ribanc majd nézd majd  vidimet ennyi"

De meddig tudunk még süllyedni?

Az igazság az hogy az eddigiekből kiindulva bármeddig! Komolyan bármeddig. A föntebb említett videók és kommentek nagyrésze a 8-12 éves korosztályból származik. Meg kell hagyni hogy akadnak köztük is normálisak, csak sajnos kevesen. Vannak azért idősebbek is akik hasonló színvonalon vannak. Sajnos. Csak ezek az emberek sajnos nem nagyon tanulnak a hibáikból, még akkor sem ha építő jellegű kritikát kapnak, így a megállításuk nem olyan egyszerű, mint azt hinnénk. Bár napról napra sikerül egy-két ilyen ember kedvét elvenni a videózástól, de az a gond hogy mindig vannak újabbak.

Van kiút?

A válasz erre a kérdésre koránt sem egyszerű. Igazság szerint van, azonban nem olyan egyszerű, egyenes, mint azt hinnénk. Természetesen jó dolog hogy napi egy-két ilyen embert sikerül elkergetni, azonban kevés. Egy nagy gond van: sok erőt adnak ezeknek a minőségtelen videósoknak azok, akik ennek ellenére feliratkoznak rájuk. És akadnak ilyenek is szép számmal. Ha minden ilyennek 0 feliratkozása lenne éveken át, akkor azért ők is hamarabb elgondolkodnának a dolgon, hogy talán valamit nem így kéne. Mit tehetünk tehát mi?
 - Soha ne iratkozzunk föl az ilyen csatornákra! Semmiképp!
 - Tiltsuk le őket amennyiben zavarnak! Nem kell velük kesztyűs kézzel bánni.

Bármelyik csatornát egyszerűen letilthatod. Ezt a csatorna oldalán az About/A YouTuberól fülön tehetjük meg a Send message/Üzenet küldése melletti kis zászlóra kattintva tehetjük meg. A listából értelemszerűen válasszuk a Block user/Felhasználó letiltása lehetőséget.

 - Amennyiben sok ilyen komment érkezik a csatornánkra, kapcsoljuk be hogy csak az általunk előre elbírált megjegyzések jelenhessenek meg a videóink alatt / a csatornánkon.

Összegzés

Bár ezek az emberek eléggé felszaporodtak, ennek ellenére van esély arra, hogy csökkentsük a jelenlétüket. Nem szabad velük kesztyűs kézzel bánni, különben SOHA nem tanulják meg, hogy amit tesznek, annak eredménye és következménye van! Találkoztál te is ilyen emberekkel a YouTube világában? Nyugodtan linkeld nekünk a kommentek között, hogy mi is letilthassuk! Köszönöm az együttműködést!


Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.