Címkék listája

Blogolni trendi... Nem, amúgy nem...

Egyre gyakrabban találkozni az interneten a szokásos kérdéssel: "Szerintetek miről írjak a blogomba?" Úgy érzem tehát hogy itt az ideje tisztázni, hogy miért is ír valaki blogot, vagy miért nem ír.

Ha valaki a blogolás mellett dönt manapság, annak számtalan oka lehet, íme a leggyakoribbak, és a legésszerűbbek.

Mert valami mondani valója van

Ez lenne a természetes. Én is azért írok, mert valamit szeretnék elmondani a többieknek. Ez szerintem így is van rendjén. A blog egy szócső köztem, és az emberek között. Egy csatorna, ahol a szavaim bárhová eljuthatnak. Nem azért csinálom mert mostanában szokás, hanem azért, mert én ezt szeretném, és mert szívesen foglalkozok ezekkel a dolgokkal, és közben megismerek sok újabb embert, valamint számtalan új dolgot tudok meg az általam feldolgozott témákról.

Mert abból sok bevétel lesz

Sokan ezért nyitnak blogot, de szerintem ez őrültség. Egy blogot elszántságból kell írni, nem pedig pénzért. Nekiállni legalábbis semmiképp sem így kell. Ha az ember már produkál valamit, akkor onnantól már esetleg meg lehet próbálni némi bevételt is szerezni belőle, de nem ennek kellene lenni az alapvető célnak. Mit ér a pénz, ha egy csomót kell dolgozni érte egy olyan blogon ami mondjuk nem is illik az érdeklődésünkhöz? Semmit. Ez egy rossz cél. Nem szabad a pénzért belevágni.

Mert mostanában mindenki blogol (esetleg ismertségért)

Ez is egy rossz cél, és ez a bejegyzés eredeti témája is. Sok blog azért indul, mert azt hiszik hogy attól ők valamivel jobbak vagy többek lesznek. Pedig ez nincs így. Egy rossz, minőségtelen blog nem tesz senkit jobbá, maximum égeti vele magát. Sajnos sokan ezt nem értik meg, ezért is van tele az internet olyan blogokkal, amiken egy-két bejegyzés van csak. Sajnos sokan nem látják be, hogy egy honlap vezetése bizony nem olyan egyszerű feladat, mint amilyennek tűnik. Felelősségre, és elszántságra van hozzá szükség. Nem is kevésre! Ha egy új blogot látok, mindig kíváncsi vagyok arra, hogy meddig is fog élni. Sok webhely nem éli meg a 10. bejegyzést.

Összesítés

Sajnos manapság sok az olyan blogger, akit nem az elszántság vezérel. Remélem hogy ez idővel változni fog, de erre nem sok esélyt látok a mai hanyatló világban. Sebaj, mint tudjuk, a remény hal meg utoljára. Szeretnél legközelebb is értesülni az ilyen jellegű posztokról? Ha még nem tetted volna...

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.