Címkék listája

Virtuális világ fogságában

Facebookon udvarlunk, chatelve veszekszünk, és sms-ben szakítunk. De vajon helyén van ez így?


Napjainkban egyre több ember használja naponta az internetet. Egyre többen választják a facebookon való chatelést a személyes találkozások helyett. Ez azonban kétségtelenül rombolja az emberi kapcsolatokat.

Talán néhányotok talán alá is tudja írni, hogy chatelések során sokan többet veszekszünk barátainkkal, ismerőseinkkel , mint élő beszélgetések során. Vajon miért?

Nos, talán azért mert az interneten keresztül sok minden félreérthető. Nem érezzük az iróniát, vagy esetleg rossz hangsúllyal olvassuk a mondatot egy vessző elmaradása miatt, vagy csupán azért mert nem használ hangulatjelet az illető, már azt hisszük, hogy haragszik valamiért. Ezer oka lehet. De javaslom, hogyha tehetitek akkor inkább találkozzatok barátaitokkal, higgyétek el, sokkal többet ér egy óra sétálás, beszélgetés mint egy teljes napi chatelés.

Most vegyük az közösségi oldalakon való párkapcsolatokat, udvarlásokat.

Talán veletek is előfordult már, hogy valaki általad jól ismert személy pl. facebookon szerelmet vallott. Másnap meg az utcán sem köszönt rád?

Addig rendben van, hogy leírod az érzéseidet, így nyilvánvalóan könnyebb és nem kell akkora bátorság hozzá, mint hogy élőben tegye meg. DE! Ha már annyi van benned, hogy megírod, akkor legalább élőben ne tegyél úgy mintha mi sem történt volna. Tehát ha chaten „így szeretlek úgy szeretlek” akkor élőben édes kevés a „szia mizu hogy vagy?”

Másik kedvencem, amikor a facebook üzenőfalon, még csak nem is üzenetben hanem a világ szeme láttára percenként érkeznek a szerelmes kiírások.

„Szeretlek kicsim, örökké és még azon is túl” és társai. Ez mind szép és jó, meg tök aranyos tényleg, de amikor már másnap az iskolában csoda ha egymásnak oda köszönnek az már úgy elég érdekes. És aztán harmadnap megjelenik az újabb családi állapot, hogy egyedülálló és jönnek szomorú szerelmes idézetek, hogy mennyire fáj a szakítás. Ami ugye nyilván sms-ben vagy chaten történt.

Na igen, ennyit a mai világról. Mi lesz még ezek után? Süllyedhet még ennél lejjebb társadalmunk? Ismeri még egyáltalán valaki a szerelem fogalmát?

Meglátásom szerint nem túl sokan. Persze tisztelet a kivételnek.

Mindent összevetve, a 21.századnak tagadhatatlanul szüksége van az internet és a közösségi oldalalak használatára, de ne feledjétek, mindennek vannak határai. Kicsit megdöbbentő, hogy mik vannak manapság, de merem remélni, hogy ez még változni fog.

Cikket írta: Sára, szerkesztő

Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.