Címkék listája

6 évesen sincs kegyelem!

Azt hittem, hogy azért ez a folyamat kissé később indul még manapság, de tévedtem. A szituáció: a mai napon vendégségbe érkeztek hozzánk fiatal lányok, nagyjából 6 évesek lehetnek. Mielőtt feljöttek volna a lakásba, játszottak egy kicsit az udvaron, de aztán...

Hát persze. Mit csinál az anyuka? Hát leülteti a gyerekeit a TV elé. És mit kapnak a gyerekek ajándékba? DVDt! Nem korai még egy kicsit a gyerekek elhülyítése, és képernyő elé szoktatása? Ez csak egy elméleti kérdés.

Fejlődés

Célszerű persze végiggondolni, hogy miben segíthet a TV, és a mesefilmek.
- Fejleszti a beszédkészséget? - NEM! - A mai mesék szereplőinek a hangja sokszor el vannak torzítva, sőt sokszor beszédhibásak is. Nem buzdítják a fiatalságot interakcióra, és mivel nem "beszélgetnek" a gyerekkel, így a kiejtést nem nagyon tudja eredményesen javítani.
- Tanítja a gyereket? - RITKÁN! - A nagyon "okos" korhatár besorolások miatt ez a korosztály ELVILEG sokszor csak azokat a filmeket nézheti (hangsúlyozom: ELVILEG), amelyek a 2 éveseknek szólnak. Ezen felül sok szülő olyan filmeket is nézet a gyerekével, amik pedig néha túl bonyolultak, vagy olyan szituációkat tartalmaznak, amik ebben a korban nem érthetőek. Persze ez a mai műsorgyártás hibája is egyben.
- Közösségi élet, barátkozás - NEM! - Mivel nem lehet a TVvel beszélgetni, interakcióba lépni, nem reagálja le a tetteinket, stb. ezért nem igazán tud a közösségi életre nevelni.
Tehát akkor miért is jó ez? Őő... azért elhamarkodott még azt mondani, hogy semmiért.

Esetleges előnyök

A szülők részéről fogható fel előnynek az, hogy leköti egy ideig a gyereket. Ez idő alatt lehet mással foglalkozni, beszélgethetnek a szülők nyugodtan egymással, stb. De ha egy szülő gyereket vállal, akkor mégis mire számít? Arra hogy a gyerek felnő magától? Aki nem bírja ki hogy a fiaival vagy lányaival foglalkozzon, az ne vállaljon gyereket!  Lehet még előnye hogy közös szórakozás, ez esetben viszont fontos megjegyezni hogy MÉRTÉKKEL! A másik amit fontos megjegyezni, hogy ha a családdal együtt ülnének a kicsikkel a TV előtt, az olyan szempontból változtatna a dolgon, mert a felnőttek a film végén megkérdezhetnék mondjuk, hogy a fiatalok milyen következtetéseket vontak le belőle, stb. és így akár tanulhatnának is belőle.

Fogság

Nem korai még az, hogy a gyerekeket betereljük a virtuális világba? A TV után majd jön a számítógép, majd a telefonozás, majd az utcán telefonozás, majd az hogy elütik a gyereket mert nem figyel, ráadásul teljesen jogosan... Vagy csak simán elidegenülnek, és beköltöznek a TV vagy a gép elé a saját virtuális életükbe. Idővel bizony elfajulnak a dolgok. Erről a témáról már sokszor beszéltem, és még a közeljövőben fogok is, ugyanis a YouTube videóinak tengerében ráleltem egy gameplay darabra, pontosabban a kommentárjára, ami meghatott.

Az idő múlik...

Régebben még csak akkor szoktak rá a gyerekek a gépezésre, TVzésre, amikor saját maguk felfedezték, meg azért a szülők is kicsit óvták tőle az ifjúságot. A mai világban azonban ez teljesen megváltozott. Sok szülő a nagyon kicsi gyerekeknek is a kezébe adja a technikát, ami egy kétélű fegyver, és könnyen magába is döfheti az ember. Arra kérnék minden szülőt és gyermeket, hogy gondolkodjon el ezen egy kicsit!

Emberek! Mégis miért kell ezt? Miért jó ez nektek? Nincs jobb dolgotok mint hogy tönkretegyétek a gyerekeiteket? Ne feledjétek ilyenkor, hogy a jövő a mostani fiatalság kezében van. Ha tönkreteszitek a fiatalságot, avval a saját boldog jövőtöktől búcsúzhattok el! Örökké! Ez onnantól már csak rosszabb lesz! TALÁN még nincs késő! Tegyél te is a fiatalságért!

Ha szeretnéd hogy ez az információ még több emberhez eljusson, akkor IDE KATTINTVA megoszthatod a facebook profilodon keresztül. Ha inkább a twittert részesíted előnyben, akkor a tweeteléshez IDE KATTINTS. Amennyiben a google+ ismerőseidnek mutatnád meg, akkor azt IDE KATTINTVA teheted meg.

Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.