Címkék listája

Hazugság világa

A mai világunk számtalan problémával küzd. A társadalmunk hanyatlása már egy viszonylag hosszú ideje tartó folyamat, azonban az utóbbi időben egyre jobban felerősödött. Talán a játékok és az internet tehet mindenről, vagy talán az államok felépítése, vagy egyszerűen csak az emberek viszonya. Ki tudja. Van azonban még egy fontos probléma, amiről eddig nem írtunk, a hazudozás.

Mióta elterjedt a világháló, azóta a hazudozás egyre könnyebbé vállt, azonban nem csak a neten terjedt el, hanem a hétköznapi életünkben is. Sokszor az emberek észre sem veszik, hogy nem az igazságot mondják ki hanem az ellentét, és ez néha problémát jelenthet.

Hasznos hazugság

Van olyan alkalom, amikor esetleg hasznos lehet hogy az ember nem az igazat mondja ki, hanem szépít, vagy éppenséggel rondít a történeten. Emlékezzünk csak vissza a múltkori Aliz esetre. Egy ilyen helyzetben jó döntés lehet, hogyha torzítunk, vagy esetleg valami olyat mondunk, aminek semmi köze az igazsághoz. A hazugság hasznosságára nem szabad azonban hivatkoznunk akkor, ha valami olyan esetben nyúlunk ehhez az eszközhöz, amikor nem lenne szabad.

Hivatalos ügyek

Bizony sok esetben manapság az emberek a hivatalos ügyintézés során sem hajlandóak kimondani az igazat. Szélsőséges példaként hozhatnánk itt a rendőrséget is, de ennyire nem kell távolra mennünk ahhoz, hogy ilyen esetekkel találkoznunk. Elég mindössze egy iskolát, egy kis céget, vagy egy honlapot és például annak a szabályzatát megnézni, és máris rájövünk, hogy számtalan olyan esetben nyúl a társadalom ehhez a rossz eszközhöz. Be nem tartott szabályzatok, magukat teljesen szabályosnak vélő emberek, tetteiket tagadó bűnösök, és egyéb hasonló személyek töltik meg a mai világunkat.

Haveri és baráti körök

Sokan nem érzik át azt, hogy ilyen szinten is mekkora felelősség hazudni, és mekkora veszélyei vannak. Ha az ember szándákosan hamis képet mutat magáról, akkor ne lepődjön meg, ha félreismerik, és ehhez mérten fognak bánni vele. Ebből aztán következnek a viták és a sértődések. Ebből az örök harag. A sokadik ilyen ember után pedig szépen lassan elfogynak az emberek körülöttünk. Ekkor szélsőséges esetben jönnek a tudatmódosító szerek, stb.

Internet

Az emberek nagy százaléka nem valós adatokat ad meg regisztrációkor. Ez viszont nagyon kétélű fegyver. Ne feledjük! A szabályok értünk vannak, nem ellenünk. Ha azt találták ki hogy a regisztráció minimum korhatára például 13 vagy 18 év, akkor célszerű azt be is tartani, mert valószínűleg azért van ez a szabály, mert a fiatalabbak nagy része nem elég érett az adott oldal vagy szolgáltatás igénybevételéhez, vagy esetleg a törvény tiltja azt.

Végszó

Hazudni nem jó! Általában! És mielőtt bármit kimondunk, ne sajnáljuk az időt arra, hogy átgondoljuk, hogy a szavaink milyen következményeket vonnak maguk után!

Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.