Címkék listája

Könyvajánló: Infografika - A világ más szemmel (Martin & Simon Toseland)

Ennek a posztsorozatnak is meg kellett érkeznie, itt van tehát a blogunk első könyvajánlója, melyben Martin és Simon Toseland Infografika című könyvéről szólok nektek pár szót, ami még az olvasást nem kedvelők számára is érdekesség lehet.

Pár hónapja amikor könyvesboltban jártam, megakadt a szemem ezen a könyvön, belelapoztam, és úgy döntöttem, hogy megvásárolom. Utólag végiggondolva ez egy jó döntésnek bizonyult.

Tartalom

A címből adódóan ez nem egy hétköznapi könyv, szöveg helyett nagy mennyiségű infografika található benne. Ezeknek a témája többnyire nem hétköznapi, egészen furcsa dolgokat tudhatunk meg belőle, többek között híres emberek testrészeinek biztosítási értékét, és a legdrágább válóperek költségeit is. A grafikák segítségével könnyen átláthatjuk a nagyságrendbeli különbségeket.

Vélemény

A könyv alapvetően nagyjából azt tartalmazza amit vártam tőle. Sok fölösleges, azonban érdekes információ kiderül belőle, köztük olyan dolgok is, amiken még soha nem gondolkodtam. Célszerű megvásárolni, mert kicsit beindíthatja az ember fantáziáját, és abban is segíthet, hogy kicsit összetettebb képet kapjuk a világról. Minden elismerésem a szerzőké és a grafikusé, ugyanis szerintem nagyon jó minőségű ábrákon szemléltették a tartalmakat, így könnyebben elképzelhetőek a benne található adatok. Bizonyos témakörök esetén még akár adatforrásként is tekinthetünk rá.

Célcsoport

Véleményem szerint ez a könyv bárki számára érdekes lehet, akár fiatalabbak, akár idősebbek számára is érdekes gondolatokat rejt. Talán a kisebb gyerekek még nem értenek meg mindent belőle, ennek ellenére számukra is tudom ajánlani.

Adatlap és beszerzés

Hossza: 208 oldal
ISBN: 9789631361087
Író(k): Martin & Simon Toseland
Beszerzés: bookline, és ismertebb könyvesboltok

Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.