Címkék listája

Facebook adatvédelmi beállítások #2. - Profil adatvédelme

A facebook számtalan lehetőséget biztosít arra, hogy a személyes profilunk adatvédelmi beállításait a számunkra legmegfelelőbben állíthassuk be, ennek ellenére sokan mégsem alkalmazzák ezeket az opciókat. Íme egy rövid leírás a rendszer működéséről.



Amikor a profilunkon a személyes adatainkat nézzük, két hasábban megjelennek az általunk megadott információk.


Bizonyos főbb kategóriák mellett rögtön látható is a földgömb/ember/fogaskerék/lakat ikon, a jelenlegi adatvédelmi beállításoktól függően.

Bizonyos adatokra rá kell vinnünk az egeret, hogy a kis ikon a sor végén megjelenjen.

Van néhány adat, ahol csak a SZERKESZTÉS gombra kattintva látható a szokásos ikon. Erre az ikonra kattintva megjelenik a tegnapi napról ismerős lista, ahol kiválaszthatjuk az adott adat(ok) adatvédelmi beállításait, ami lehet csak én, ismerősök, pár adat esetén ismerősök ismerősei, nyilvános, valamint egyéni.

Célszerű ügyelni ezekre a beállításokra, ugyanis sok fejfájástól megkímélhetjük magunkat, ha csak azt láthatják rólunk, amihez közük van. Nézzétek át ti is a beállításaitokat és gondolkodjatok el kicsit ezen a dolgon.

Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.