Címkék listája

Adatbiztonság

Tegnap délután már közzétettem egy bejegyzést a MBI honlapján a témáról, ezt IDE KATTINTVA elolvashatjátok, azonban ez a történet bőven megéri hogy itt is megjelenjen. Az interneten nézelődve rátaláltam egy blogra, ami ránézésre csak egy hétköznapi teljesen névtelen irománynak tűnt, ekkor azonban felmerült bennem a kérdés, hogy mennyire is névtelen ez.

Elkezdtem kicsit kutakodni, majd kb. kettő perc elteltével a kezemben tartottam, hogy az író melyik városban lakik, melyik iskolába jár, kik a szülei, rokonai, mikor született, valamint kb. 20 képet amelyeken tisztán látszott az arca. Ez bizony nem éppen minősül biztonságosnak.

Írtam egy emailt a blogon közzétett emailcímre, amire a szerkesztő néhány órával később válaszolt is. Valóban az ő adatai voltak a kezemben, és az esemény hatására gondolkodás nélkül törölte a blogját, és szerintem ő is megérezte hogy bizony az internet veszélyes.

Természetesen a facebook adatvédelmi beállításairól sem véletlen írtam azokat a bejegyzéseket, amiket írtam. Ha nem vagytok biztosak a beállításaitokban, akkor inkább ellenőrizzétek őket kétszer, vagy ha kell háromszor is, és használjátok az eszeteket, hogy ti ne keveredhessetek ilyen helyzetbe.

Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.