Címkék listája

Könyvajánló: Bűbájos Mary (Celia Rees)

Olvasni jó, csak nem mindegy, hogy mit, de EZT csak ajánlani tudom. :)

Ez a regény egy 14 éves lány naplóját foglalja magába, aki 1660-ban Angliából Amerikába hajózott, abban reménykedve, hogy új esélyt kap. Na de miért? Mary nagymamájával élt Angliában, akit boszorkányságért felakasztottak. A fiatal lánynak el kellett menekülni mielőtt nagyanyja sorsára jut, ezért egy puritán csapattal Új-Angliába hajózott. Salembe való megérkezésük után attól nem messze egy újonnan megalapult kis faluban telepedtek le. Mary összebarátkozik Szajkóval az indián fiúval és annak nagyapjával, ezért elég sok időt tölt a közeli erdőben. Sajnos az emberek magukkal hozták babonáikat a tengeren túlra is, ez pedig megnehezíti Mary életét.

Celia Rees regénye remekül tükrözi a 17. század babonáit és vallási kultúráját. A mű úgy íródott, hogy az olvasó ne tudja elsőre eldönteni valós-e, vagy fikció. Mindenkinek ajánlom akit érdekel egy kis boszorkányság, indiánok és persze a 17. század kultúrája.

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.