Címkék listája

Üdv. újra a magyar oktatásban

Haldokló számítógépek, alapszintű tankönyvek emelt tárgyakból, könyvek amik úgy bánnak a diákokkal, mint az óvodásokkal, "csodálatosan" működő informatikai rendszerek, és persze a fél osztály tankövcsomagja hibás. (fél osztály? ki tudja, talán inkább fél ország...) Üdv. újra a magyar oktatásban.


Már egy ideje tart az idei tanév, amitől azért mertem remélni, hogy hoz valami újat, valami jót számunkra, másodéves gimnazisták számára, és úgy általánosságban. Szomorúan tapasztalom, hogy a helyzet semmit sem javult.

IT

Manapság az életnek egyre alapvetőbb részét képezi az informatika. Függetlenül attól, hogy ez jó-e így, tény, hogy így van, a jövő generációnak tehát egyértelműen célszerű megtanítani az alapokat. Persze sokak szerint ez nem egy komoly feladat, azonban van egy kis bökkenő... az informatikához gép is kellene, ráadásul használható. Nehéz megtanulni hatékonyan dolgozni olyan körülmények között, amilyenek között lehetetlen hatékonyan dolgozni. Vajon hány iskolának van meg a megfelelő technikai háttere az informatika oktatáshoz?

Hol vannak a könyvek?

Tulajdonképp teljesen mindegy, hogy milyenek a tankönyvek, hogyha nincsenek, és a tavalyi évhez hasonlóan bizony számtalan könyv idén is hiányzik a csomagokból. Ismételten sikerült tehát igényes munkát végezniük a tankönyvcsomagok összeállítóinak. Az ebből adódó problémákat (fénymásolás, nyomtatás, emailezés, a várakozás a pótlásra, stb.) vajon kifizeti valaki? Őszintén... elképzelésem sincs, de nem hiszem, mert ha megtennék, akkor bizony ez elég veszteséges rendszer lenne így részükről.

Közlekedés

Nincs gép, nincs tankönyv, dee... minek az, ha úgyse lehet bejutni az iskolába? Szerencsére a helyzet már valamilyen szinten javulóban van, talán valamivel már kevesebb Budapesten a buszos villamospótlás és a lezárások okozta káosz, de ennek ellenére van. Még van, és szerintem még lesz is, és innentől felesleges is többet gondolkodni az iskolarendszer fejlesztésén, egyenlőre várjuk ki azt a napot, amikor végre ismét használhatóan fog funkcionálni fővárosunk közlekedése.

"Csodás" kilátások

Ezekkel a kilátásokkal kezdtük meg a 2014-2015-ös tanévet. Minden diáknak a küzdelmek közepette is eredményes tanévet kívánok, és sok sikert az iskolához és az élethez. Üdv.: a szerkesztőség

Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.