Címkék listája

GIF-ek beszúrása bloggerben

Sokszor felmerül a blogolás területén a gifek kérdése, anno már egy korábbi felmérésünkben is kérdeztük az olvasóinktól, hogy mi a véleményük az izgő-mozgó elemekről az oldalban. Mivel akkor a megkérdezetteink 69%-a egy bizonyos mennyiségig jóban volt az ilyesmikkel, így ideje arról is beszélnünk, hogy hogyan is valósíthatjuk meg a dolgot. ;)

Nem rendelkezünk giffel? Nem probléma, számtalan internetes szolgáltatás. lehetővé teszi animált képek készítését, valamint számtalan szabadon felhasználható kész anyag is rendelkezésünkre áll, csak meg kell őket találni. Természetesen akár rendelhetünk is erre szakosodott helyektől, azonban ez a megoldás nyilván időigényesebb :clock:.

Megvan a GIF? Ideje elhelyeznünk. Alapvetően erre két lehetőségünk van. Ha a modulterületen szeretnénk elhelyezni a mocorgó képünket, akkor az alábbiakat kell tennünk:

1) Látogassuk meg az irányítópultban az Elrendezés fület.
2) Kattintsunk a kívánt helyen a Modul hozzáadása gombra. (természetesen a képünket később gond nélkül áthelyezhetjük)
3) Válasszuk ki a Kép modult a listából.
4) Adjuk meg a kép linkjét, vagy töltsük fel.
5) Opcionálisan megadhatunk címet és leírást a képnek.
6) Mentsük el.
7) Helyezzük el a végleges pozíciójába, majd mentsük el az elrendezést.
8) (y) Gratulálok, sikeresen elhelyeztél egy gifet a modulterületen!

Ha a bejegyzésünkben szeretnénk elhelyezni a gifet, akkor egyszerűen a szokásos módon adjuk hozzá a bejegyzéshez.

1) A bejegyzésszerkesztőben kattintsunk a kép beszúrására.
2) Töltsük fel a képet.
3) Jelöljük ki, majd kattintsunk a Kijelölt hozzáadása gombra.
4) Mozgassuk a képet a kívánt helyére.
5) (y) Gratulálok, hozzáadtál egy gifet a bejegyzésedhez!

Hangsúlyozom azonban, hogy bár van lehetőségünk animált képeket elhelyezni a blogon, nem feltétlenül érdemes, ugyanis sok látogató idegesítőnek találja. Ha mégis animálás mellett döntünk, akkor pedig ügyeljünk a mértékre, ne erőltessük feleslegesen, és mindenképpen olyan témájú képet válasszunk, ami illik a blogunk tematikájához.

Ha szeretnél többet megtudni a bloggerről, akkor iratkozz fel csatornánkra, hamarosan érkeznek a következő tutorial videóink, melyekből többek között azt is megtudhatod, hogy hogyan használhatsz te is ilyen :) hangulatjeleket O:) a blogodon, és hogyan engedélyezheted ezt kommentelőidnek is. 8)Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.