Címkék listája

Megint játék... de hová tűnt a közösség?

Néhány nappal ezelőtt mit sem sejtve regisztráltam egy már viszonylag régóta működő internetes játékba, egyszerűen csak gondoltam körülnézek kicsit, hogy milyen fajta emberekkel lehet ott találkozni. Ekkora csalódás ritkán ér.....

A játékot nem nevezem meg, ugyanis nem célom magát az oldalt vagy a készítőket hibáztatni, ugyanis valószínűleg erről az egészről nem ők tehetnek, inkább a játékosok sara hogy hová jutott a dolog. Persze egy korhatárral sok közösségi problémát meg lehetett volna oldani, de igazából attól még a helyzet nem lenne jobb, mert akkor is találnának maguknak platformot azok a tagok, akik most itt telepedtek meg.

Érdeklődésemből adódóan rögtön a honlap Blogok szekcióját vettem célba, ahol a kedves játékosok egy botrányosan gyenge és funkcióhiányos felületen próbálkozhatnak blogot vezetni. A felület ugyan valóban elég gyenge, mégis sokan döntöttek úgy, hogy megpróbálkoznak vele, hosszas keresgélés után néha még talán egy-két értelmes posztot is lehet lelni, de bizony bőven kell keresni. Ha a copy-paste posztokat és a két soros vagy rövidebb bejegyzéseket nem számoljuk, akkor már kevés tartalom közül kell válogatnunk, de még így is akadnak "XY blogja nagyon jó, olvassátok" jellegű posztok (persze hosszabban kifejtve) és "XY egy h...lye, ki ért velem egyet?" jellegű posztok is, ez utóbbiak pedig általában a fiatalabb, védtelen játékosok ellen irányulnak. Ha tehát feladjuk a reményt hogy találunk valami értelmeset, mert erre elég csekély esély van, akkor bizony észrevesszük, hogy nagyban megy a háborúskodás, az értelmetlen tartalmak gyártása, káromkodás, stb.

Kérdem én: szerintetek egy játéknak így kell működnie? Hogy a legfiatalabb playerek hogy kerültek ide, és mit keresnek itt napjuk felét itt elmulató 8-9 évesek, az persze megint egy másik kérdés, de azt hiszem ennek kapcsán nem őket kell hibáztatnunk, hanem a korunkat, a közösséget, és a felnőtteket akik ezt rendben valónak látják. (bár persze lehetnének sokkal rosszabb helyen is, ez is tény) De hogy az idősebbeket miért tölti el örömmel a fiatalabbak szidása, akár még a 18 éveseket is, az viszont azt hiszem egy tényleges társadalmi probléma. Ha a bejegyzésben ráismertetek egy játékra, kérlek ne nevezzétek nevén a komment szekcióban, de ettől függetlenül nyugodtan reagáljatok, csak kérlek játéknév és játékosok neve NE szerepeljen benne, különben törölve lesz. Ezt szerintem ti is megértitek.

Ha pedig szeretnétek jóval jobb körülmények között blogolni, akkor irány a YouTube csatornánk, ahol megismerkedhetsz más blogszolgáltatókkal, illetve bevezetünk téged a Blogger rejtelmeibe. Légy naprakész!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.